Na de mooie zege op Ajax van afgelopen week speelde ADO Den Haag O16 zaterdag op De Aftrap tegen FC Utrecht O16. In een rommelig begin was de eerste kans voor FC Utrecht, maar spits Thomas Kamstra kopte net naast. Hierna kreeg Evan Rottier een goede kans, maar keeper Mon Scheepers kon redding brengen. In de 25e minuut een grote kans voor FC Utrecht maar Salvador Rang kon koppend niet de vrijstaande man bereiken waardoor deze kans voor FC Utrecht verloren ging. Vlak daarna belandde een voorzet van Utrecht speler Hemn Ali op de lat boven Hugo Wentges. Enkele minuten later moest Hugo Wentges redding brengen op een schot van Khaled el Ibrahimi. Vlak hierna kreeg Jurmain Blanchard een goede kans, maar Mon Scheepers redde bekwam. Voor de rust nog 2 goede mogelijkheden voor ADO Den Haag. Sam Zeeman zag zijn mooie kopgoal afgekeurd worden wegens duwen en scheidsrechter Snelderwaard zag in de struikelpartij van Evan Rottier geen penalty waardoor de ruststand 0-0 was.

In de 2e helft meteen een goede kans voor ADO Den Haag, maar de vrije trap van Jesse Reinders ging rakelings naast. Halverwege de tweede helft kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Nadat Jesse Reinders de bal onderschept had kwam de bal via een combinatie bij Jurmain Blanchard en hij scoorde beheerst de 1-0. Binnen 5 minuten kreeg FC Utrecht de kans op de gelijkmaker, maar na een schot op de paal lukte het FC Utrecht niet vanuit de rebound vanaf 5 meter te scoren. Hierna bleef ADO Den Haag de betere ploeg, maar was slordig in de omschakeling en zo bleef FC Utrecht in de wedstrijd. 5 minuten voor tijd scoorde FC Utrecht de gelijkmaker via Juruel Bernadina, die de bal in de bovenhoek langs Hugo Wentges schoot. ADO Den Haag nam geen genoegen met een puntendeling en stormde op richting het doel van FC Utrecht. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Attila Agirman gehaakt in het strafschopgebied en scheidsrechter Snelderwaard legde de bal op de stip. Jesse Reinders scoorde fraai de 2-1 wat tevens de eindstand was. Een verdiende overwinning voor ADO Den Haag O16 dat met 7 punten uit 3 wedstrijden bovenaan staat in de kampioenspoule.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Denso Kasius, Sam Zeeman (40e Zakaria Amallah), Steijn Wijsman, Dave Star, Jesse Reinders, Samir Bouchattaui (40e Danyel Sikkens), Jesse Spaans (55e Faissal Zefri), Evan Rottier (65e Jay Huis), Atilla Agirman en Jurmain Blanchard