ADO Den Haag O17 heeft afgelopen woensdag de volgende ronde van de gecombineerde beker O.16/O.17 bereikt door uit met 0-3 te winnen van Feyenoord O16. Over de hele wedstrijd was ADO Den Haag wel de bovenliggende partij en won dan ook verdiend. Toch moest het publiek wachten tot de 27e minuut toen Rini van der Walt met een kopbal ADO Den Haag aan de leiding bracht 0-1.

Rini van der Walt

Nog geen 4 minuten later bracht Amin Essabri de stand op 0-2 op aangeven van Anthony Roeg. Dezelfde Anthony Roeg zag 5 minuten voor rust zijn inzet nog net voor de doellijn gered door de Rotterdamse doelman.

Amin Essabri

Na rust probeerde Feyenoord om de aansluitingstreffer te maken, maar ADO Den Haag hield simpel stand. In de 54e minuut bracht Sem Steijn ADO Den Haag in veilige haven door op schitterende wijze een vrije trap binnen te schieten 0-3. Hierna controleerde ADO Den Haag de wedstrijd en kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Sem Steijn

Wie in de volgende ronde de tegenstander is van ADO Den Haag O17 is pas na 10 februari bekend wanneer alle wedstrijden in deze ronde zijn gespeeld. Helaas is de voor zaterdag geplande competitiewedstrijd tegen FC Volendam niet door gegaan, dit omdat de scheidsrechter in de warming-up geblesseerd raakte en er geen vervanger aanwezig was. ADO Den Haag O17 kon dus onverrichterzake weer terug keren naar Den Haag, wanneer dit duel zal worden ingehaald is nog niet bekend.