Zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Met een aardig zonnetje begon de wedstrijd voortvarend voor ADO Den Haag. Toch krijgt Sparta Rotterdam in de 8e minuut al een kans wanneer Kilian Nikiema de bal uit een corner genomen, verkeerd inschat en los laat. Hij weet de bal daarna wel te redden vanuit een inzet van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag schakelt direct om. Na een individuele actie en op aangeven van Tino Dimitrijevic op links kan Anthony Costella de 0-1 aantekenen.

De eerste 20 minuten controleert ADO Den Haag goed achterin en krijgt Sparta Rotterdam weinig tot geen kansen. Dan slaat het weer om en krijgen de spelers en toeschouwers een ware hagelbui te verduren. ADO Den Haag geeft in het vervolg niet veel weg, maar dient wel scherp te blijven. Kansen komen er en vooralsnog is ADO Den Haag voetballend de bovenliggende partij. Ruststand 0-1.

Na de rust gaat Sparta Rotterdam meer druk zetten en kan ADO Den Haag opgelucht adem halen als er naast gekopt wordt. Dan volgt er een vreemde situatie. Uit een aanval probeert ADO Den Haag de bal weg te werken, de bal gaat echter recht omhoog en Kilian Nikiema is er als de kippen bij om deze te vangen. De scheidsrechter fluit, waarschijnlijk voor een terugspeelbal, en ADO Den Haag krijgt een indirecte vrije trap tegen. Alle spelers staan in het doel van ADO Den Haag, wanneer het fluitsignaal voor de vrije trap klinkt. De speler van Sparta raakt de bal verkeerd en opnieuw is Kilian Nikiema er snel bij, want hij duikt op de bal. De scheidsrechter fluit opnieuw, dit maal voor te snel uitlopen van de keeper. Hierna wordt de indirecte vrije trap nog 2x opnieuw genomen en verdwijnt de bal langs de achterlijn.

In de 50e minuut kan Sparta Rotterdam wel scoren en is de stand weer gelijk (1-1). ADO Den Haag krijgt in het vervolg nog wel kansen, maar kan deze maar niet afmaken. Het team van Rick Hoogendorp en Leo Koswal heeft op bepaalde momenten goed voetbal laten zien, maar weet de kansen niet te verzilveren. Ze doen zichzelf ook deze keer weer tekort wanneer het team terugvalt op in vechtvoetbal en er onrustig en te gehaast gehandeld wordt. Desalniettemin geen verloren wedstrijd en een punt mee naar Den Haag.

Opstelling: Kilian Nikiema, Jay Raghoebarsing, Emre Ates, Rajiv Wentholt (45e Sam Li), Diego Lopes (45e Yassine Ben Salah), Chris van Eck,  Abdulrahman Sango, Finn van Breemen, Anthony Costella, Khallil Dahmani en Tino Dimitrijevic (55e Delano Costella)

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto's.