Ook afgelopen zaterdag moest ADO Den Haag O19 weer een nipte nederlaag slikken. Tegen AZ leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht, alhoewel de Alkmaarders het betere veldspel hadden wisten zij geen kansen te creeren. Sterker nog het waren de Hagenezen die de beste kans kregen maar het schot van Lance Duijvestijn was niet zuiver genoeg om de doelman te verontrusten.

Toch kwam AZ op voorsprong toen de bal, via twee Haagse verdedigers, voor de voeten kwam van de spits die vrij voor doelman Timon Fikkert geen moeite had om de score te openen 0-1. Binnen een minuut was het Mohammed Chih, weggestuurd door Ilounga Pata, die de trekker wist over te halen 1-1. Beide ploegen gingen met deze stand de rust in.

De eerste kans na rust was voor ADO Den Haag maar Lorenzo van Kleef kwam een teenlengte tekort om af te ronden. Na een uur spelen komen de Alkmaarders toch weer op voorsprong als een speler van ADO Den Haag bijna zijn eigen doelman verschalkt, maar deze weet ternauwernood redding te brengen. Voor de aanvaller van AZ is het een koud kunstje om de rebound tegen de touwen te schieten 1-2. Een goede tien minuten later is de stand weer gelijk als Achraf Douiri de bal na een mooie aanval in de verre hoek weet te plaatsen 2-2.

Na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd komen de mannen uit de kaasstad toch weer op voorsprong 2-3. ADO Den Haag probeert nog van alles om de gelijkmaker te produceren maar echt gevaarlijk weten ze niet meer te worden. Helaas gaat ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule verloren. Ondanks de vier nederlagen hoeft men niet te wanhopen want er zijn genoeg aanknopingspunten om op voort te borduren, alleen moet het kwartje een keer de goede kant op vallen. Te beginnen volgende week in Arnhem bij Vitesse.

Opstelling; Timon Fikkert, Ilounga Pata (72e Jean Fritz Boom), Levy Berends, Noah van Geenen, Lucas Leverland (76e Nadir Achabar), Hennos Asmelash, Rabbi Mwenda (69e Yahya Boussakou), Mohammed Chih (76e Ousmane Barry), Achraf Douiri, Lance Duijvestijn en Lorenzo van Kleef (60e Emre Bilgi)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.