Onder een winters zonnetje ontving afgelopen zaterdag ADO Den Haag O13 het fysiek sterke en goed draaiende Spartaan '20 uit Rotterdam. De eerste kans was voor de thuisploeg met een prachtige aanval van achter uit. In de 4e minuut kwam de bal bij Lorenzo Maasland maar zijn voorzet vanaf links werd door Raydrian Cornelia ietwat gehaast over geschoten. Halverwege de 1e helft mocht Spartaan’20 een vrije trap nemen net voor de middellijn van hun eigen helft. Deze werd hoog richting het 16 metergebied van ADO Den Haag geschoten, maar door slap verdedigen, lees: niet durven koppen, kwam de bal bij de kleinste speler van de tegenpartij terecht en deze bedacht zich niet om de 0-1 binnen te schieten.

In de 25e minuut kwam Spartaan’20 gemakkelijk op 0-2 doordat ADO Den Haag een eigen goal maakte hetgeen ook de ruststand was. Na de rust in de 51e minuut mocht ADO Den Haag een hoekschop nemen en nadat de bal 3 spelers passeerde kwam de bal bij Lorenzo Maasland, die bij de 2e paal stond, en hij bedacht zich geen moment en tekende voor de aansluitingstreffer.

Lorenzo Maasland

Met nóg meer druk naar voren en meerdere aanvallen richting vijandelijke doel, probeerde de Zuiderparkers de gelijkmaker te forceren. 2 Minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de bal op het hoofd van Fabiano Rust terecht maar hij kopte in buitenspelpositie over. In de blessuretijd werd het aanvallende spel van ADO Den Haag dan toch uiteindelijk beloond. Een harde voorzet van links werd verlengd door een Spartaan verdediger en de bal passeerde zijn eigen keeper. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en werden de punten verdeeld.