ADO Den Haag O17 is het gelukt om de halve finale te bereiken van de landelijke beker. In Hengelo werd er bij FC Twente O17 met 4-5 gewonnen. Mede door een enorme dosis strijdlust is het ADO Den Haag gelukt om de leeftijdsgenoten van FC Twente met 4-5 te verslaan. Dit is de basis voor een goed resultaat en dat is zeker een compliment waard! ADO Den Haag begon erg dominant aan deze wedstrijd. Telkens probeerde ADO Den Haag een overtal te creëren op het middenveld. Dit lukte aardig waardoor er telkens weer een vrije man werd gevonden. In de 2de minuut van de wedstrijd kende de scheidsrechter een hoekschop toe aan ADO Den Haag. Deze hoekschop werd genomen door Sem Steijn, waarna Timo de Vreede voor de 0-1 kon zorgen.

De fase na het doelpunt van ADO Den Haag werd het aan beide kanten erg slordig. ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij, wat resulteerde in een aantal kansen. Uiteindelijk kon Kai Verbeek profiteren van slecht uitverdedigen van FC Twente. Kai Verbeek haalde in de 14de minuut verwoestend uit en bracht hierdoor de stand op 0-2.

ADO Den Haag bleef domineren en probeerde telkens tot kansen te komen. In de 22ste minuut speelde de doelman van FC Twente Lorenzo van Kleef in de voeten. Laatstgenoemde was heel attent en zette ADO Den Haag met een hele mooie lob op een 0-3 voorsprong. Dit is mede te danken aan het feit dat ADO Den Haag goed druk probeerde te zetten op de verdedigers van FC Twente.

De laatste 15 minuten van de 1ste helft was erg slordig aan de kant van ADO Den Haag. FC Twente kwam steeds beter in het spel en probeerde steeds onder de druk uit te voetballen. Dit resulteerde ook in een aantal kansen. 1 van die kansen was in de 34ste minuut, waarbij Jack Morauw voor het eerst in deze wedstrijd een redding moest verrichten. De nummer 11 van FC Twente kwam goed door aan de linkerkant en loste een schot op doel van ADO Den Haag. Een goede redding zorgde ervoor dat de stand van 0-3 op het scorebord kon blijven staan. 0-3 was tevens ook de ruststand.

Zoals verwacht begon FC Twente erg opportunistisch aan de 2de helft. Dit resulteerde in de 43ste minuut in een schot op doel van ADO Den Haag. De nummer 7 van FC Twente dribbelde op goede wijze naar binnen en kon hierdoor schieten. Jack Morauw keerde dit schot wederom op goede wijze. Na dit moment bleef FC Twente balbezit houden, waarbij ADO Den Haag via de omschakeling tot kansen probeerde te komen. Omdat FC Twente het heft weer in een beetje in handen had, resulteerde dit in de 50ste minuut in de 1-3. Met een splijtende pass door de verdediging kon de aanvaller van FC Twente voor de 1-3 zorgen. Dit was even een tegenvaller, ondanks dat, bleef ADO Den Haag vechtlust behouden en toonde aan dat ze deze wedstrijd over de streep wilden trekken. In de 53ste minuut werd er een hele forse overtreding gemaakt op Sem Steijn. De scheidsrechter besloot om een gele kaart te tonen, al had rood ook gekund. Nog geen minuut na die forse overtreding had Evan Rottier een fantastische actie in huis en bracht hij hierdoor Anthony Roeg in stelling om de 1-4 te scoren.

Evan Rottier nam de bal mee aan de linkerkant van het speelveld en leverde een uitstekende voorzet af op Anthony Roeg. Laatstgenoemde kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal in de touwen. ADO Den Haag maakte erg handig gebruik van de ruimtes die er op het speelveld kwamen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-5. Na een uitstekende combinatie tussen Lorenzo van Kleef en Jair Blaaker kon wederom Anthony Roeg als doelpuntenmaker aangewezen worden. Na dit doelpunt was er nog 20 minuten te spelen. Als toeschouwer zou je dan denken dat de wedstrijd beslist is. Dit was zeker nog niet het geval, aangezien FC Twente steeds opportunistischer ging spelen. Uit de voorgaande competitiewedstrijden was gebleken dat ADO Den Haag daar erg veel moeite mee had. FC Twente bleef opportunistisch spelen, wat in de 64ste minuut uiteindelijk resulteerde in de 2-5.

Jack Morauw keerde een schot van FC Twente, maar kon de rebound helaas niet keren. Het was nu zaak om de koppen bij elkaar te houden en te strijden voor elke meter grond. Nog geen 6 minuten later zorgde de nummer 7 van FC Twente voor de 3-5. Dit was een schitterend doelpunt die prachtig in de linkerbovenhoek belande. Jack Morauw stond aan de grond genageld en had geen schijn van kans om dit doelpunt te voorkomen. In de 75ste minuut kwam FC Twente ook op 4-5. Uit een voorzet kopte de speler van FC Twente de bal tegen de touwen. Het zal toch niet, werd er op de bank van ADO Den Haag gedacht…. Na een aantal hachelijke momenten voor het doel van ADO Den Haag kon de overwinning toch nog over de streep worden getrokken.

Net als tegen Willem II, Vitesse en FC Emmen werd er een riante voorsprong bijna weggegeven. Uiteindelijk mag ADO Den Haag zich halve finalist van de landelijke beker noemen. Dat is een hele prestatie op zich, waar de spelers hartstikke trots op mogen zijn! In de halve finale heeft ADO Den Haag een uitwedstrijd geloot tegen NEC/FC Oss. De andere halve finale gaat tussen PSV en de winnaar van Ajax-Feyenoord. Zaterdag speelt de O17 wederom uit tegen FC Twente, de aanvangstijd is 15:00 uur. Kijken of de O17 in staat is FC Twente wederom te verslaan.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.