Dinsdag was voor ADO Den Haag 017 weer een wedstrijddag. Na het ontbijt werd de busrit begonnen die normaal zo’n 50 minuten duurt om van het hotel op het Nike Practice Soweto te komen. Helaas was het vandaag anders ondanks de gebruikelijke politie begeleiding en duurde de rit dit keer 1,5 uur. Ondanks de korte voorbereiding, wedstrijden kunnen niet later beginnen doordat ze live worden uitgezonden op het sportkanaal van Zuid-Afrika, was het team van Mark Schuur en Bas Lambooij klaar om tegen een van de topclubs van Zuid-Afrika een goed resultaat neer te zetten. Mamelodi Sundows staat bekend om zijn goede jeugdopleiding en het eerste elftal staat bovenaan in de Zuid Afrikaanse Premier League.

ADO Den Haag 017 begon voortvarend aan de wedstrijd en nam na 2 minuten brutaal de leiding door Sem Steijn. Hij zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan, nadat hij de bal had gekregen van Lorenzo van Kleef, en schoot hem keurig in het doel over de keeper heen. De eerste helft was ADO Den Haag de partij die het spel probeerde te maken. Toch zou Mamelodi Sundows uit het niets op een 1-1 gelijke stand komen. Na een communicatie fout in de laatste linie kreeg de aanvaller van Mamelodi Sundows een vrije doortocht en rondde via de paal af 1-1. ADO Den Haag had mogelijkheden om de score te vergroten maar het vizier stond helaas niet bij een ieder op scherp of de keeper kon eenvoudig redding brengen. De tweede helft mag ADO Den Haag de aftrap nemen. Net als gisteren zorgde dit gelijk voor gevaar maar dit keer hield ADO Den Haag er alleen en corner aan over. Dit was eigenlijk ook gelijk het laatste gevaar voor het vijandelijke doel. Jack Morauw hield met een paar prima reddingen zijn doel verder schoon. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in een 1-1 eindstand.

Door dit resultaat heeft ADO Den Haag prima papieren om zich te gaan plaatsen voor de halve finales op vrijdag. Maar eerst moet de laatste hobbel daar na toe nog genomen. Woensdag is Highlands Park de laatste tegenstander voor de stand in de poule. Na terugkomst was er weer tijd ingeruimd voor de studie en werden bij een 3-tal spelers nog een proefwerk afgenomen onder de toeziende ogen van beide trainers.

Na het diner werd er nog een quiz gespeeld. Die uiteindelijk door Lorenzo van Kleef werd gewonnen. Hierna zocht een ieder zijn bed op om morgen weer fris en fruitig aan het ontbijt te zitten.