Nieuws & Verslagen

Verslagen



Donderdag is de cultuur dag van deze trip. Een dag zonder voetbal start net als alle andere met het gezamenlijke ontbijt. Daarna gaan alle ploegen in 6 bussen met de gebruikelijke escorte, zodat de colonne niet vast komt te staan in het verkeer, van de Metro Police op weg naar de eerste stop.



In ons geval was dat het Lion en Safari Park. Daar konden de boys samen op de foto met jonge leeuwen welpen. Verder werd er een rit de maakt door het park, alwaar de wilde dieren van dichtbij op de gevoelige plaat konden worden vast gelegd. We waren op het juiste moment in het park zodat we getuige konden zijn van het voeren van de leeuwen. Na deze ervaringen was het tijd om de hongerige magen van de boys gaan vullen.



Nadat deze waren gevuld werd er een traditionele dans opgevoerd waar Dante Roethof werd uitgedaagd om zijn dans kunsten te laten zien.



Helaas werd de rest van het programma ingekort door de hevige regenval in Zuid Afrika waardoor een bezoek aan Soweto en Vilakazi Street geannuleerd werd en er alleen nog een stop gemaakt werd bij het voetbalstadion van Johannesburg. Bij terugkeer in het hotel ging de focus weer op de volgende dag wanneer er tegen Bidvest uit Johannesburg gestreden gaat worden voor een plaats in de finale op zaterdag tegen de winnaar van Club Brugge - Spartak Moskou. De avond mochten de boys van trainers Mark Schuur en Bas Lambooij vrij invullen. Vrijdag, als de weergoden ons goed gezind zijn, zal om 13.30 Nederlandse tijd de wedstrijd om de finale tegen Bidvest worden gespeeld.

 

Deel dit item