Zondag 25 maart was er in het Cars Jeans Stadion een groot voetbalfeest!!!
Afgelopen zondag werden door de partnerclubs van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion, de finales gespeeld van het toernooi in het kader van Partners in Talentontwikkeling ADO Den Haag. Eerder dit seizoen zijn er met de partnerclubs DHC, Forum Sport, HBS, HVV, Laakkwartier, Quick, RKAVV, RKDEO, UVS, Wilhelmus en ADO Den Haag met hun selectieteams in vijf leeftijdscategorieen (<8, <9, <10, <11, <13) voorrondes gespeeld op het complex van de ADO Den Haag Jeugdopleiding ‘ de Aftrap’. Deze voorrondes leidden uiteindelijk tot twee winnaars per leeftijdscategorie die als beloning afgelopen zondag de finale tegen elkaar in het Cars Jeans Stadion mochten spelen, een droom voor elke jonge speler.
De weergoden waren voor de organisatie, supporters en spelers deze dag gelukkig gunstig gestemd. Op het veld werd in een heerlijk lente zonnetje door de verschillende teams erg geconcentreerd en enthousiast gespeeld. Men kon merken dat er door de entourage van het stadion en publiek wat spanning op de spieren stond. De spelers betraden immers het veld via de spelerstunnel op de muziek zoals ook het eerste elftal van ADO Den Haag dat doet, en werden allemaal met hun naam en rugnummer vooraf aan de wedstrijd genoemd. De hoofdtribune was nu voor iedereen gratis toegankelijk en het leek wel of alle opa’s en oma’s, vaders, moeders, broertjes en zusjes deze middag naar het stadion waren gekomen. Na elke kans, en doelpunt ging er een geluidsgolf door het stadion. De wedstrijden kenmerkten zich door sportiviteit maar ook de wil om echt te willen winnen. Bij de uiteindelijke verliezers vloeide menig traan, en de winaars kregen het gevoel dat ze de Champions League hadden gewonnen. Uiteindelijk sprak iedereen van een onvergetelijke ervaring die ze nooit hadden willen missen. ‘Het was een voetbalfeest’!

Onder 8:         HVV – DHC                                        7-2

Nadat de wedstrijd in eerste instantie heel erg gelijkwaardig leek te zijn, bleek vooral in de tweede helft dat HVV of de zenuwen de baas was of een surplus aan kwaliteit had, door prachtige aanvallen op niet egoistische wijze af te ronden. DHC toonde zich een zeer sportief verliezer.

Onder 9:         ADO Den Haag – Laakkwartier       12-5

Een wedstijd waarbij in het eerste kwart leek dat Laakkwartier ADO Den Haag toch leek bij te houden, door een aantal geweldige (afstands)schoten die ook doel raakten. Steeds meer in hun spel komende was ADO Den Haag echter op een gegeven moment niet meer te houden en leek bijna elke aanval kansrijk. Wolf Jansen van ADO Den Haag leek deze dag niks verkeerd te kunnen doen, en scoorde minimaal 6 keer (de redactie kon de tel niet bijhouden).

Onder 10:       Wilhelmus – HBS                              1-1 (HBS wns)

Een zeer spannende wedstrijd waarbij beide partijen dus erg aan elkaar gewaagd waren. Er waren niet heel veel kansen en veel van de wedstrijd leek zich af te spelen op het middenveld, met af en toe wat plaagstootjes van beide teams. De keepers konden pas echt in actie komen bij de strafschoppenserie. Beide teams mochten vijf keer aanleggen, waarbij HBS uiteindelijk de betere bleek te zijn.

Onder 11:       ADO Den Haag – DHC                       6-1

Een wedstrijd waarbij ADO Den Haag een maatje te groot was voor DHC. ADO Den Haag wist zijn kleine kansen goed te benutten vooral door een paar keer verrassend te scoren in de kleine hoek. Complimenten voor ook DHC die sportief bleven voetballen ook nadat de wedstrijd ‘gespeeld’ leek.

Onder 13:       Wilhelmus – RKDEO                        1-1 (RKDEO wns)

Een wedstrijd met een ‘geschiedenis’, immers deze twee teams zitten ook bij elkaar in de reguliere competitie waarbij RKDEO bovenaan staat maar waarbij Wilhelmus hen in de achtervolging een paar weken geleden de punten afsnoepte door in de laatste minuut middels een penalty met de winst ervandoor te gaan. De finale in het stadion was een heel erg spannend en boeiend duel, waarbij de twee teams het tot de laatste minuut erg spannend hielden. Immers RKDEO was op 0-1 gekomen via een omstreden goal (al dan niet via een handsbal) en Wilhelmus kreeg de laatste minuten van het duel twee corners, waarbij via een scrimmage, in de laatste minuut gelijk werd gemaakt. RKDEO bleek bij de strafschoppen beter bestand tegen de zenuwen en ging er met de cup vandoor.

Met dank aan Martin van Oostveen voor de foto's. Meer foto's zijn te vinden op: www.sportfotomvo.nl
In 2007 is ADO Den Haag gestart met het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden waarin werd samengewerkt met regionale amateurclubs, waarin ADO Den Haag een leidende rol had. Met ingang van het seizoen 2016/2017 startte ADO Den Haag als vervolg op het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden met ‘Partners in Talentontwikkeling’, een nieuwe samenwerking met een aantal omringende clubs, (DHC, Forum Sport, HBS, HVV, Laakkwartier, Quick, RKAVV, RKDEO, UVS, Wilhelmus) waarbij de doelstelling is om deze Partnerclubs op de onderstaande drie ‘pijlers’ samen te werken en te begeleiden: Voetbaltechnisch, Videoanalyse en Scouting.