ADO Den Haag O19 heeft vandaag revanche genomen voor de ruime nederlaag van verleden week. Door blessures en schorsingen was het puzzelen voor de trainers Grunholz/Roerade om de juiste elf namen neer te zetten. De plannen konden echter al snel weer de prullenbak in, want na 3 minuten moest Ilounga Pata met een rode kaart het veld verlaten. Hij werd bestraft voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Toen de Rotterdammers na een kwartier een 1-0 voorsprong namen leek het helemaal een lastige klus te worden. Maar niets was minder waar want vijf minuten na de openingstreffer was het Delano Ladan die na goed doorzetten van Emre Bigli voor de gelijkmaker zorgde. De Hagenezen namen na ruim een half uur zelfs brutaal de leiding. Het was Noah van Geenen die een hoekschop van Mohammed Chih met het hoofd in het doel verlengde. Feyenoord werd vlak voor rust nog eenmaal gevaarlijk maar in eerste instantie redde doelman Delano Kloos en in de rebound bracht Tyrone Owusu redding.
Na de rust hebben de Rotterdammers het meeste balbezit en ADO Den Haag probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden. Gaandeweg de tweede helft worden de uitvallen van de Hagenezen steeds spaarzamer en als Feyenoord na zeventig minuten de stand gelijk trekt is de verwachting dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe zullen trekken. Echter, de Hagenezen rechten de rug en krijgen zelfs nog een grote kans op de overwinning, maar Delano Ladan weet een voorzet van Lorenzo van Kleef niet op juiste waarde in te schatten. Ook komt de ploeg uit de Hofstad nog twee keer goed weg. Eerst als een voorzet die over alles en iedereen heengaat op de paal belandt en vlak voor tijd als een voorzet vrij voor doel over wordt gekopt. Al met al een mooie revanche voor de nederlaag van verleden week en een compliment voor de manier waarop men gestreden heeft voor een goed resultaat!
Opstelling ; Delano Kloos, Ilounga Pata, Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Tyrone Owusu, Maarten Rieder, Mohammed Chih (73e Ousmane Barry ), Lorenzo van Kleef (89e Lucas Leverland ), Emre Bilgi (84e Achraf Douiri ), Hugo Botermans (46e Rabbi Mwenda ), Delano Ladan (89e Jean Fritz Boom )