Op zaterdag 28 april 2018 om 12:00 uur moest de O17 van ADO Den Haag aantreden tegen koploper Vitesse. Gezien de stand zou dit een lastige wedstrijd worden. Het spelbeeld van deze wedstrijd was al snel duidelijk. Vitesse zou het meeste de bal hebben en proberen een gaatje te vinden in de verdediging van ADO Den Haag. Ondanks het feit dat Vitesse meer balbezit had, begon ADO Den Haag best aardig aan deze wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk in de 3de minuut tot een kans voor Joppe Dekker. Helaas kon laatstgenoemde de bal niet op juiste waarde inschatten, waardoor het uiteindelijk niets opleverde. Afgezien van een aantal verkeerde passes in de opbouw van ADO Den Haag kwam Vitesse in de eerste 10 minuten niet tot echte uitgespeelde kansen. In de 8ste minuut moest Julien van Nes handelend optreden bij een schot van een speler van Vitesse. Na de eerste 10 minuten, die prima waren aan ADO Den Haag zijde, zette Vitesse even een beetje aan. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Vitesse. Na een kwartier spelen dacht iedereen dat de 1-0 gemaakt zou gaan worden. De aanvaller van Vitesse had een vrije kans en hoefde de bal alleen maar tussen de palen te schieten. Dit gebeurde niet waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Het was dus duidelijk dat Vitesse echt gas ging geven en opzoek ging naar de openingstreffer. Een paar enorme kansen werden echter door de Arnhemmers om zeep geholpen. Toen ADO Den Haag in de 26ste minuut een vrije trap kreeg en deze op een goede manier in het doelgebied van Vitesse werd neergelegd, hoopte een ieder die ADO Den Haag een warm hart toedraagt dat de 0-1 op het scorebord zou gaan komen. Deze vrije trap leverde echter niets op. Nog geen minuut na dit moment zorgde Vitesse alsnog voor de 1-0. De aanvaller kon van dichtbij de openingstreffer binnen koppen. Vitesse kreeg nog meer vertrouwen en bleef opzoek gaan naar de 2-0. In de 29ste minuut kreeg Vitesse opnieuw een grote kans, maar belande dit schot wederom over het doel van ADO Den Haag. Doordat Vitesse bleef aandringen en het naarstig opzoek ging naar de 2-0, gebeurde dit daadwerkelijk ook en kon de spits van Vitesse in de 36ste minuut dit doelpunt maken. In eerste instantie bracht Julien van Nes nog redding op een schot van Vitesse. De rebound was echter onhoudbaar waardoor Vitesse voor de 2-0 kon zorgen. In de blessuretijd van de 1ste helft was het Jasper Dahlhaus die ADO Den Haag de genadeklap uitdeelde. Uiteindelijk zochten de spelers dus met een 3-0 stand de kleedkamer op. Waar ADO Den Haag in de 1ste helft vooral veel moeite mee had, waren de lopende mensen van Vitesse. De spelers van Vitesse zochten telkens ruimte achter de verdediging van ADO Den Haag. Hier wist ADO Den Haag geen raadt mee.

In de rust van deze wedstrijd wisselde ADO Den Haag gelijk 5 keer. Timo de Vreede, Matthijs Westra, Daan Hartemink, Anthony Roeg en Rini van der Walt werden vervangen door Donmellow le Couvreur, Quintin Rustveld, Kai Verbeek, Denso Kasius en Jair Blaaker. Ondanks dat ADO Den Haag zo vaak had gewisseld konden ze geen vuist maken en bleef Vitesse de bovenliggende partij. In de 41ste minuut bracht Julien van Nes uitstekend redding na een schot van Vitesse. Na dit moment kwam er een fase dat er niet veel gebeurde en er geen enkele kans gecreëerd werd. Tussen minuut 50 en minuut 60 knakte er een hoop binnen de ploeg van ADO Den Haag. Want toen wederom de nummer 11 van Vitesse in de 53ste minuut de bal op het middenveld veroverde en hij na een knappe solo de 4-0 op het bord kon zetten, begon de uitslag erg pijnlijk te worden voor ADO Den Haag. Het vertrouwen van ADO Den Haag begon steeds meer te dalen, waardoor er ook een stukje onzekerheid in de ploeg kwam. Dit resulteerde 2 minuten na de 4-0, in de 5-0. Dit keer was het Mike Cyubahiro die na een mooie aanval het doelpunt kon maken. Opnieuw was Mike Cyubahiro in de 59ste minuut de gevierde man. Hij bracht Vitesse op een 6-0 voorsprong. Denso Kasius bracht aan de rechterkant nog wel wat gevaar voor ADO Den Haag. Laatstgenoemde had onder andere in de 59ste minuut een mooie actie in huis. Hij schoot de bal op het doel van Vitesse maar bracht de doelman van Vitesse, Ruben van Kouwen, uitstekend redding. Denso Kasius schoot de daaropvolgende rebound net naast het doel van Vitesse. Vitesse werd een beetje nonchalant en nam wat gas terug. Dit resulteerde uiteindelijk in de 6-1. Joppe Dekker kon uiteindelijk dit doelpunt maken. Na een goede actie door Denso Kasius en een assist van Kai Verbeek ronde Joppe dekker de bal goed af. In de 73ste minuut tekende de nummer 9 van Vitesse, Mike Cyubahiro, voor het slotakkoord. Hij bracht de 7-1 op het scorebord, wat uiteindelijk ook de eindstand was. Na 81 minuten voetbal besloot scheidsrechter Bosscha dan ook af te fluiten.
Aankomende dinsdag speelt de O17 van ADO Den Haag uit tegen NAC Breda. De heenwedstrijd werd met 1-3 verloren. Hopen op een beter resultaat dan in de heenwedstrijd. Er wordt aankomende dinsdag om 13:00 in Breda afgetrapt.