Vrijdagavond speelde ADO Den Haag O16 de competitiewedstrijd thuis tegen Ajax O16. De weersomstandigheden zijn bar en boos en vooral de wind gaat beide teams later in het spel ook parten spelen. Ajax komt het beste uit de startblokken en komt het meest over de middenlijn. ADO Den Haag komt wat later op gang, maar weet ook in de eerste 20 minuten nog geen potten te breken. In de 38e minuut wordt een pass achterin bij Ajax onderschept door Tino Dimitrijevic. Hij dribbelt met de bal door naar het strafschopgebied, maakt de actie en schiet vervolgens beheerst de 1-0 in. Ajax kreeg in die eerste helft twee goede kansen, waarbij de tweede zelfs had moeten zitten. Gelukkig bleef het voor ADO Den Haag 1-0 bij rust.

Als in de tweede helft de wind aansterkt wordt het voetballen voor beide teams nog een hele uitdaging. Er komen weliswaar kansen voor beide teams, in de 54e minuut voor Ajax (schot over) en in de 74e minuut via een voorzet van Pharell de Macker, kopt Rens Sandell de bal recht in de handen van de keeper.
ADO Den Haag houdt het dan nog steeds vol en lijkt op een overwinning af te stevenen. In de 80e minuut lukt het Ajax echter uit een corner de bal uiteindelijk binnen te frommelen. Beide teams proberen nog wel de winnende treffer te maken, maar moeten genoegen nemen met een gelijkspel. Na enkele minuten extra tijd fluit de prima fluitende scheidsrechter af, 1-1.
Geen slecht resultaat en het is jammer dat het weer beide teams zo in de weg zat.  Volgende week gaat ADO Den Haag O16 op bezoek bij FC Utrecht.

Opstelling: Kilian Nikiema, Jay Raghoebarsing (35. Steven Frankhuizen), Emre Ates, Rajiv Wentholt, Gioelle Nicolaas, Sacha Komljenovic, Pharell de Macker, Finn van Breemen, Delano Costella, Tino Dimitrijevic (75. Chris van Eck), Abdulrahman Sango (70. Rens Sandell)