Voor ADO Den Haag onder 16 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de leeftijdgenoten van PSV op het progamma.
Om 12.30 floot de scheidsrechter voor de aftrap. De eerste kans diende zich al aan in de 3e minuut voor de bezoekers uit Brabant. De bal werd vanaf de rechterflank voor geschoten, maar de inkomende linkerspits kon de bal met zijn hoofd alleen maar schampen, dus gelukkig voor de Hagenaars ging de bal voorlangs. Niet lang daarna de 2e kans, wederom voor PSV, via een afstandschot van ongeveer 25 meter, en deze keer werd de bovenlat geschampt. In 22e minuut, kwam de bal, via een scrimage, 2x op de de paal van het ADO-doel. Precies 1 minuut later stond er toch nog de 0-1 op het scorebord, via een afstandschot van een PSV-er, die de bal hard over de Haagse doelman, Kilian Nikiema, maar nog net onder lat schoot. ADO Den Haag gooide direct alle schroom van zich af, en scoorde direct na de aftrap het tegendoelpunt, via Delano Costella. De laatste 10 a 15 minuten van de 1e helft golfde het spel op en neer maar echte doelkansen leverde het niet op.
In de de 2e minuut na rust mochten de Brabanders aanleggen voor een corner, maar deze werd door de Zuiderparkers af geslagen, en uit deze, perfect uitgevoerde counter scoorde de Haagse spits van dienst, Jordan Gout de 2-1 voorsprong.
Rondom de wissels aan Haagse kant; de leeg gespeelde Jordan Gout ging eruit voor Pharrel de Macker en Khallil Dahmani voor Steven Frankhuizen, kreeg de thuisploeg zeker 2 opgelegde kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Bij de eerste kans spatte de bal op de lat bijna uit elkaar en de tweede kans was de Brabantse keeper de winnaar, bij een 1 tegen 1 situatie. Vlak voor tijd konden de PSV-ers alsnog gelijk maken, via een vrije trap, zodat de eindstand werd bepaald op 2-2. Een goede wedstrijd van ADO Den Haag onder 16 werd helaas niet beloond met een overwinning.