Afgelopen weekend stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor ADO Den Haag O17. De huidige koploper van de 1e divisie De Graafschap kwam op bezoek in het Zuiderpark. Het was ook aanhaken bij de eerste vier, wat recht geeft op mooiere wedstrijden na de winterstop, of een gat naar die eerste vier plaatsen. Hiervoor kon het trainers duo geen gebruik maken van Finn van Breemen(geschorst), Jesse Reinders(ziek) en de langdurige geblesseerde Enock da Costa en Wail Hakil.
De eerste helft kenmerkte zich voornamelijk in een middenveld gevecht. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren. Jay Huis en Evan Rottier waren met een kopbal nog het gevaarlijkst. De eerste helft leek op een 0-0 tussen af te koersen. Echter, 5 minuten voor het rustsignaal komt ADO Den Haag er snel uit met de opkomende Zakaria Amallah die Samir Bouchattaui aanspeelt. Samir Bouchattaui weet op zijn beurt weer Evan Rottier te vinden en die weet de keeper van De Graafschap met zijn schot te verrassen. Zo gaan beide ploegen met een 1-0 op het scorebord rusten.

De 2e helft gaat ADO Den Haag nadrukkelijk opzoek naar de verdubbeling van de score. Binnen enkele minuten wist ADO Den Haag mogelijkheden te creëren zonder uiteindelijk de denk beeldige trekker over te halen. Hierdoor bleef De Graafschap geloof houden dat er iets te halen viel in Den Haag. Na een kwartier in de 2e helft komt dan ook na een snelle counter de 1-1 op het scorebord. ADO Den Haag laat de kop niet hangen na deze domper en gaat vol overgave op zoek naar de winst. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker komt ADO Den Haag weer op voorsprong. Evan Rottier begint aan een lange rush langs de zij en achterlijn en brengt vervolgens Steyn Wijsman in stelling. Steyn Wijsman schiet de bal onberispelijk achter de goalie van De Graafschap. Hierna ontstaat een open wedstrijd met aan beide kanten mogelijkheden, maar in de stand komt geen verandering meer. Zo weet ADO Den Haag de 3 punten in Den Haag te houden en is het uiteindelijk aanhaken geworden. Volgende week komt AFC naar het Zuiderpark. Aanvang 15.00uur

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Atilla Agirman, Jay Huis(67e Brayley Tweeboom), Jesse Spaans, Evan Rottier, Faissel Zefri(74e Dave Star), Samir Bouchauttaui(67e Danyel Sikkens)