Om 7.30 uur vertrok ADO Den Haag O13 met de spelersbus richting Kerkrade voor de uitwedstrijd tegen Roda JC O13. Een rit van ongeveer drie uur. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, bleek uit de overwinning die Roda JC afgelopen week boekte in Heerenveen (1-5). Om de lange reis nuttig en zinvol in te vullen, maakten de spelers in de bus een visualisatie oefeningen o.l.v. de meegereisde topsportbegeleider Thijs Rentier, met als doel: een goed gevoel mee te nemen naar de wedstrijd. Dat dit zinvol en effect had, bleek wel uit de beleving en energie die de spelers in de wedstrijd gaven. Er was niets te merken van eventuele onderschatting en/of loomheid van de busreis.

Om 12.35 begon de wedstrijd na het fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter. ADO Den Haag zette vanaf de eerste minuut druk vooruit en hield Roda JC op de eigen helft. Toch was het de thuisploeg die de eerste mogelijkheid kreeg, maar het schot miste richting. Uit de eerste corner voor ADO Den Haag was het meteen raak. Een schot van Irfan Karijowidjojo werd verlengd door Jayden Tammes die, net als vorige week, de stand op 0-1 bracht. Roda JC had veel moeite met de druk van ADO en leed daardoor veel balverlies. ADO Den Haag ging op zoek naar de 0-2 en bleef de thuisploeg constant onder druk zetten, hieruit kreeg het Haagsche collectief volop mogelijkheden om de score uit te bouwen. Uit een goed opgebouwde aanval over de rechterkant kopte Figo de Voogd, na een voorzet van Maikey Houwaert, de bal net over het vijandelijke doel. Kort daarna onderschepte dezelfde Figo de Voogd de bal rond het Limburgse 16 metergebied, maar in zijn haast miste het schot kracht en richting. Na 20 minuten spelen kreeg Roda JC de eerste corner, maar dit leverde niets op. ADO Den Haag nam even wat gas terug, maar nam daarna weer het initiatief en creëerden mogelijkheden via Zepiqueno Redmond en Maikey Houwaert. Het slotakkoord was voor Zepiqueno Redmond die na een prima actie wegdraaide van zijn directe tegenstander, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Hierna klonk het fluitsignaal en zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-1 ruststand.

In de eerste minuten van de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig zonder echter kansen te creëren. Trainer Martijn den Haan wisselde vervolgens wat spelers en ging aanvallender spelen. Zepiqueno Redmond creëerde via een goede loopactie de kans op de 0-2, helaas werd zijn prima actie niet bekroond met een doelpunt, want de keeper bracht redding. ADO Den Haag bleef vooruit voetballen en Roda JC kwam niet meer over de middenlijn. Na goede combinaties en prima verdedigen op de bal kreeg ADO de eerste corner in de tweede helft. Dat de corners van ADO gevaarlijk zijn, bleek ook nu. De genomen corner door Friso Arendse kwam op het hoofd van Zepiqueno Redmond. Deze zag zijn kopbal op de lat belanden, maar de attente Kaj Tops schoot de bal in het doel en bracht de stand 0-2. Slechts enkele minuten later viel de 0-3. Wederom uit een corner, ditmaal belandde de kopbal van Zepiqueno Redmond wel achter de Roda keeper. ADO Den Haag kreeg in de laatste fase nog mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar inspanningen van Anthony Hesseling, Maikey Houwaert en Figo de Voogd, troffen geen doel. Een prima overwinning in een lastige uitwedstrijd. Aanstaande zaterdag kunnen de talenten van Martijn den Haan zichzelf belonen door te promoveren als er in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen O13 gewonnen wordt. De wedstrijd begint om 12.30 uur.