ADO Den Haag O.15 heeft zich afgelopen zaterdag geblameerd in de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 door met 1-0 te verliezen. De nederlaag kon ADO Den Haag zich alleen zelf aanrekenen. Vanaf de 1e minuut was het spel veel te gehaast en zonder enig rendement. Vooraf was door trainer Mark Schuur al duidelijk gemaakt, dat deze wedstrijd geen eenvoudig klusje zou worden en dat er geconcenteerd en gedegen moest worden gespeeld tegen deze ploeg. Maar zoals gezegd kon de Haagse formatie dit geen enkel moment in de wedstrijd waarmaken. Verkeerde inspeel passes, positioneel niet goed staan en verdedigend ook af en toe nog wel eens een stekje laten vallen. Het duurde dan ook tot de 12 minuut voor het eerste schot op doel kwam, maar aanvoerder Keanu Does zag zijn inzet naast gaan. Veel kansen wist ADO Den Haag niet meer te creëren voor de pauze.

In de rust wisselde trainer Schuur Ebi Broug voor Kaj van Houwelingen om zo nog meer druk op de verdediging van Spartaan’20 te krijgen, maar helaas het resultaat was nihil. Bij de eerste de beste corner van Spartaan’20 was het wel raak na niet resoluut uitverdedigen van ADO Den Haag, gaf David Garden de kans om Spartaan’20 op voorsprong te zetten 1-0. Vanaf dat moment liep ADO Den Haag compleet achter de feiten aan, er waren maar spaarzaam een paar kansjes, die niets opleverden. Spartaan’20 hield redelijk eenvoudig stand tot het eind van de wedstrijd en hield zo de 3 punten in Rotterdam. Zaterdag treft ADO Den Haag competitiegenoot Alphense Boys in het bekertoernooi, het is te hopen dat de O.15 zich dan sportief kan revancheren.