“Hoog op de poten, kaal in de veren en een grote bek”, dat moesten de jonge ooievaars van coaches Hoogendorp en Koswal vandaag uitstralen tegen Excelsior O17. Met een gehavende selectie (door blessures en schorsingen) trad ADO Den Haag O17 aan tegen de gasten uit Rotterdam. De wedstrijd kwam aarzelend op gang en de openingstreffer van de Haagse ploeg in de 12e minuut kwam tot stand uit de eerste goed lopende aanval. Evan Rottier en Faissal Zefri combineerde gezamenlijk door de Rotterdamse defensie en de laatste liet de doelman met een bekeken schot in de verre hoek kansloos, 1-0. Enkele minuten later was het Atilla Agirman die de kans kreeg om te schieten maar zijn schot ging over het doel heen. De eerste helft kabbelde naar het rustsignaal zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk konden worden.

Na de pauze leek Excelsior het heft in handen te nemen. Ze zaten de jonge ooievaars fel op de huid en de uitstraling die door de Haagse coaches was gevraagd was nergens te bekennen. Ondanks dat kreeg ADO Den Haag een uitgelezen kans om de wedstrijd “op slot” te gooien. Een overtreding in de 53e minuut op Evan Rottier in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty en die vervolgens door de Haagse spits zelf werd genomen. De doelman van Excelsior pareerde de strafschop bekwaam en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. Excelsior legde weliswaar een hoop strijd in hun spel maar kansen werden daarmee niet gecreëerd. ADO Den Haag wist zich geen raad en vergat om simpel te blijven voetballen en kon daarom ook niet meer gevaarlijk worden in het vijandelijke strafschopgebied. Excelsior dacht in de slotfase toch nog een punt mee naar huis te nemen maar de treffer werd vanwege buitenspel niet toegekend. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kon ADO Den Haag 3 punten bijschrijven. Na afloop waren de coaches van beide ploegen het erover eens, dat op basis van de eerste helft het een verdiende overwinning was voor de Haagse ploeg.

Volgende week staat de uitwedstrijd in het Friese Haagje tegen sc Heerenveen op het programma.