Op een zonnige “lentedag” in februari speelde ADO Den Haag O13 een belangrijke wedstrijd in de eredivisie tegen Sparta O13. Trainer Martijn den Haan kon vandaag beschikken over een complete selectie (helaas nog zonder de langdurig geblesseerde Kees Kooyman). De ingrediënten voor een echte topper waren volop aanwezig: veel toeschouwers, mooi weer en twee goed voetballende ploegen die beide voor de winst wilde gaan. Maar soms zijn er van die wedstrijden waar het net niet gaat, zoals je het eigenlijk had gewild. De bal die net niet goed valt, het duel dat wordt verloren, de tweede bal die net voor de voeten van de tegenstander valt, net geen penalty, de bal net naast het doel, het beetje geluk dat je moet hebben ontbrak bij de thuisploeg. Zonder overigens de tegenstander te kort te doen, maar ADO Den Haag had vandaag zo’n dag. Het lukte allemaal net niet. ADO Den Haag begon vanaf de aftrap goed aan de wedstrijd. Sparta werd gelijk onder druk gezet en na 2 minuten spelen kreeg Zepiqueno Redmond al een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de keeper voorkwam met een goede redding een vroege achterstand. Na het beginoffensief van ADO Den Haag herstelde Sparta zich en begon beter te voetballen en kreeg een goede kans om op voorsprong te komen. Na een aanval over links stond de aanvaller oog in oog met keeper Caleb Kramer. Deze bleef echter goed wachten en plukte op het juiste moment de bal van de voet van de aanvaller. Het was al vroeg duidelijk dat het geen tactisch schaakspel zou worden, maar twee ploegen die voor de winst wilde gaan. De eerste minuten van de wedstrijd was ADO Den Haag de bovenliggende partij en had Sparta moeite om de vrije man te vinden en kansen te creëren. De thuisploeg speelde geconcentreerd en had veel balbezit. Na deze sterke beginfase liet de ploeg uit Rotterdam zien waarom zij bovenaan staan. Sparta ging beter voetballen en won ook meer duels. ADO Den Haag probeerde het wel, maar kwam steeds een stapje te laat. Na 8 minuten op de klok kreeg Sparta een penalty. Deze werd feilloos binnen geschoten en de 0-1 stond op het scorebord. Kort na de 0-1 kreeg Sparta de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een prima redding met de voet van keeper Caleb Kramer voorkwam dat. Dat beide ploegen niet voor elkaar onder deden, was goed te zien in de stevige duels op het middenveld. De scheidsrechter moest alle zeilen bij zetten om de wedstrijd goed te laten verlopen. Na 19 minuten was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een geweldige actie (zelfgecreëerd) van Zepiqueno Redmond, die drie verdedigers te slim af was, en de bal laag in de hoek binnen schoot. Na de 1-1 nam ADO Den Haag weer het initiatief over. De duels werden meer gewonnen en er ontstonden enkele mogelijkheden. In de 25ste minuut kreeg ADO Den Haag via een vrije trap de kans op 2-1, maar de bal ging via een Spartaans hoofd net langs het doel. Uit de toegekende corner kwam geen gevaar en zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.
In de rust zette trainer Martijn den Haan nog even de puntjes op de i en startte ADO Den Haag de tweede helft agressief op zoek na een tweede treffer. Na drie minuten spelen kreeg Zepiqueno Redmond een goede mogelijkheid in het 16 meter gebied uit een goed genomen vrije trap van Jayden Tammes. De spits van ADO Den Haag kwam echter net een teen lengte te kort om de bal goed te raken. Na zes minuten spelen was het weer Zepiqueno Redmond die de bal kreeg net buiten het 16 meter gebied. Maar zijn schot op het vijandelijke doel miste echter kracht en precisie. Het was echter Sparta dat kort daarna de leiding nam na een goed uitgespeelde counter. ADO Den Haag liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals eerder geschreven: de wil en inzet waren er wel, maar het beetje geluk ontbrak. Sparta bleef fel en agressief spelen en de thuisploeg had het zichtbaar moeilijk. Na 14 minuten kwam Sparta op 1-3 na een bijna identieke aanval over de linkerkant. Dit kwam hard aan en helemaal toen Sparta er 1-4 van maakte. Uit een goede aanval over de rechterkant werd de bal onhoudbaar in de boven hoek achter keeper Caleb Kramer geschoten. Ondanks de mentale dreun en de achterstand ging ADO Den Haag toch op zoek naar de aansluitingstreffer. Door hard te werken en te knokken volgde in de 16e minuut de beloning. Uit een vrije trap genomen door Ty Shaun van Gonter scoorde Maikey Houwaart de 2-4 en dat gaf de thuisploeg hoop op meer. Uit een vrije trap was het echter Sparta die de wedstrijd op slot gooide door er 2-5 van te maken. Nog gaf ADO Den Haag zich niet gewonnen en kreeg aan het einde van dit boeiende duel zelfs enkele mogelijkheden via Friso Arendse, Giovanni de Jesus Pina en Zepiqueno Redmond. Maar waar het bij de thuisploeg net niet lukte, was de ploeg uit Rotterdam wel effectief en nam de drie (verdiende) punten mee naar de havenstad. Volgende week staat er weer een prachtige wedstrijd op het programma. Dan gaat ADO Den Haag O13 op bezoek in Amsterdam om te spelen tegen Ajax O13.