Op deze zon overgoten paaszaterdag kwamen de leeftijdgenoten van Heerenveen richting het Haagse. Voor aanvang van deze tweestrijd bedroeg het puntenverschil 4 in het voordeel van de Friezen. De heen wedstrijd werd in de laatste minuut beslist in het voordeel van Heerenveen. In die wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
ADO Den Haag begint niet lekker aan de wedstrijd en is zeker de eerste 20 minuten de mindere partij. De eerste mogelijkheden worden dan ook gecreëerd door de Friezen maar 100 procent uitgespeelde kansen zijn er niet. Hiervoor moeten de toeschouwers wachten tot de 15e minuut als een vrije trap vanaf de zijkant in het 5 metergebied pardoes op de lat wordt gekopt. Halverwege de eerste helft komt Heerenveen dan ook terecht op een voorsprong als een vlot lopende aanval doeltreffend kan worden afgerond. Hierna leek het er wel op dat de jonge ooievaars wakker schokken. Want na deze goal kantelde de wedstrijd misschien mede door de snelle gelijkmaker. Want lang konden de Friezen niet genieten van de voorsprong. Thomas van Haaften werd namelijk 2 minuten later onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. Jesse Reinders wist vervolgens de toegekende strafschop te verzilveren. Even lijkt het erop dat het een geval erop en erover wordt maar de lob van Brayley Tweeboom over de ver voor zijn doel verdedigende Frieze doelman beland op de paal. Hierna creëerde ADO Den Haag O17 een aantal mogelijkheden zonder echt gevaarlijk te zijn. Of het moet de schrimmits zijn in de Friezen 16 meter na een corner waar Zakaria Amallah zijn voet niet lekker achter de bal kan krijgen. Zo gaan beide ploegen met een 1 -1 tussenstand rusten.

De tweede helft is de wedstrijd redelijk in balans en creëren beide ploegen een aantal mogelijkheden maar kunnen beide doelmannen hun doel schoon houden. Zo zijn er schoten van Atilla Agirman en Thomas van Haaften maar deze kunnen eenvoudig worden opgepakt door de Friezen doelman. Beide ploegen hadden zich misschien al neergelegd bij een puntendeling. Maar hier kwam toch nog verandering. Een voorzet van Brayley Tweeboom komt net niet bij Dave Star, al dan niet zwaar gehinderd door de Heerenveen defensie, maar de bal komt alsnog in Haags bezit. De toegepaste voordeelregel van de scheidsrechter zorgt er voor dat Faissal Zefri de 2-1 kan binnen schieten. En daardoor gaat ADO Den Haag als winnaar het veld verlaten en doet het goede zaken. Door uitslagen elders op de velden schuift de top 4 nog dichter naar elkaar en staan allemaal binnen 1 verlies punt van elkaar. ADO Den Haag bezet op dit moment een 3e plaats.

Aanstaande woensdag mogen de jonge Ooievaars al weer aan de bak. Als FC Twente richting het Zuiderpark komt. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-0 overwinning voor de Tukkers. Als ADO Den Haag O17 wil blijven meedoen in de top is een goed resultaat een must. Aanvang 18.30u

ADO Den Haag O17: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Zakaria Amallah, Steijn Wijsman, Jesse Reinders, Thomas van Haaften(Abdulrahman Sango), Atilla Agirman(74e Finn van Breemen), Brayley Tweeboom, Faissal Zefri, Danyel Sikkens(41e Dave Star)