Op het zon overgoten sportpark De Bijlen in Alphen aan de Rijn moest ADO Den Haag O15 om 13.00 aantreden tegen de plaatselijke Alphense boys. Dat het geen makkelijke wedstrijd zal gaan worden, wisten de Zuiderparkers nog wel van de thuiswedstrijd. En de warmte met een temperatuurtje van net boven de 25° maakte het nog iets vermoeiender, maar met de 2 voorgaande en winnende wedstrijden in het achterhoofd, begon ADO Den Haag weer met goede moed.
De 1e helft golfde het spel op en neer maar echte kansen waren spaarzaam. Voorzetten van rechts aan ADO Den Haag kant kwamen niet bij de spitsen aan, en van links strandden in schoonheid. 1 echte kans, eigenlijk 2 doelpogingen in 1 waren een prooi voor Guus Dicke in de 10e minuut.

De 2e helft was een ander verhaal. Met meer inzet en verse wissels startten de Hagenaars met veel meer bluf en nog meer power naar voren richting vijandelijke doel. Het resultaat stond voor de spreekwoordelijke deur. In de 45e minuut mocht Calvin Gustina aanleggen voor vrije trap net even buiten de zestien en krulde de bal om het muurtje en net buiten bereik van de Alphense keeper, 0-1. Drie minuten later scoorde Jordan Gout de bevrijdende 0-2. Fabiano Rust had de pech om de boel op slot te gooien, doordat hij diverse ballen, na goede acties danwel op de paal te mikken maar ook op de lat. Een van de mooiste aanvallen, door rechtsback Niels Noordhoek, tevens man of the match, opgezet kon ook niet omgezet worden in een doelpunt omdat hij de bal, via een voorzet van Fabiano Rust net overkopte. Maar toch weer een keurige overwinning van de Hagenezen. Zo zet ADO Den Haag O15 de goede lijn door die het de afgelopen weken heeft ingezet. De komende tijd is ADO Den Haag O15 vrij en zal het op woensdag 8 mei de competitie hervatten tegen Sparta.