ADO Den Haag O19 heeft weer een punt toegevoegd aan haar puntentotaal, waar in de strijd om handhaving eigenlijk drie punten noodzakelijk waren om de marge op de twee overgebleven concurrenten te handhaven. De Haagsche ploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd een kreeg na drie minuten al een levensgrote kans om op voorsprong te komen maar Evan Rottier schoot de bal op de doelman. Binnen het kwartier krijgt ADO Den Haag nog een goede mogelijkheid maar de inzet van Timo de Vreede gaat voorlangs het doel. Hierna ebt het Haagsche overwicht wat weg en houden de ploegen elkaar tot aan de rust goed in evenwicht waarbij nauwelijks kansen te vermelden zijn.

In de tweede helft is de eerste mogelijkheid opnieuw voor ADO Den Haag maar het schot van Evan Rottier gaat over het doel. Nog geen twee minuten later krijgen de Tukkers, naar later blijkt, hun grootste kans van de wedstrijd. De spits van de bezoekers kan ongehinderd op doelman Youri Schoonderwaldt af gaan, maar op het laatste moment weet Cas van Altena nog redding te brengen op de doellijn. Even later heeft FC Twente pech dat een schot van buiten de zestien boven op de lat terecht komt. In de laatste tien minuten zijn de beste mogelijkheden weer voor de Haagsche ploeg. Zo heeft Quincy Does pech met een kopbal en vindt Rabbi Mwenda de doelman op zijn weg. Vlak voor tijd lijkt Lorenzo van Kleef op weg naar de bevrijdende 1-0 maar in zijn rush naar het doel wordt hij volgens de scheidsrechter reglementair gestuit door een Twentse verdediger, waar wellicht een strafschop ook gegeven had kunnen worden. Zodoende blijven beide ploegen op 0-0 steken wat wellicht de verhoudingen in deze wedstrijd goed heeft weer gegeven.

Na deze speelronde heeft FC Twente zijn voorsprong als koploper behouden en ziet ADO Den Haag dat de concurrentie wel gewonnen heeft zodat er nu 3 ploegen met een gelijk aantal punten staan. Deze drie ploegen gaan in de resterende drie duels uitmaken welke twee ploegen er volgend seizoen weer in de eredivisie mogen uitkomen. Volgende week neemt ADO Den Haag het op in en tegen Utrecht die momenteel de 2e plaats bezetten op de ranglijst.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Jean Fritz Boom; Cas van Altena; Lucas Leverland; Teun Heijberg (55e Dante Roethof); Benjamin Reemst (66e Rabbi Mwenda); Lorenzo van Kleef; Amin Essabri (84e Quincy Does); Evan Rottier (76e Nino Vittali); Bram Wennekers (88e Daan Hartemink)