Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen trokken de mannen van ADO Den Haag O17 richting de dijk in Volendam om het daar op te gaan nemen tegen de leeftijdgenoten van FC Volendam. Na vorige week de promotie naar de eredivisie voor O17 veiliggesteld te hebben zat er misschien nog een toetje in in de vorm van een kampioenschap. Daarvoor was een overwinning een eis en puntverlies bij de concurrenten ook gewenst. Maar eerst eens zelf de punten proberen te behalen.

De eerste mogelijkheid was voor Volendam maar het schot miste juiste richting om Kilian Nikiema te verontrusten. Dan volgt er in het eerste kwartier een rits aan mogelijkheden en kansen die onbenut blijven. Een schot van Thomas van Haaften wordt van de doellijn gehaald, een inzet van Sascha Komljenovic wordt gered door de doelman. Brayley Tweeboom dacht zelfs de score te open maar zag zijn doelpunt geannuleerd worden wegens buitenspel. En dan gaat er een oude voetbalwet meespelen. Als je zelf niet scoort dan…… En zo geschieden ook want Volendam werd steeds gevaarlijker vanuit de snelle omschakeling en liep het binnen 10 minuten uit naar een 2-0 voorsprong. ADO Den Haag O17 bleef kansen en mogelijkheden creëren maar vond in de doelman van Volendam een geduchte tegenstander. En zo keek ADO Den Haag bij rust tegen een 2-0 achterstand.

De klap voor ADO Den Haag O17 kwam vlak na rust wanneer Volendam een 3-0 voorsprong neemt. ADO Den Haag blijft kansen creëren maar vindt net als in de eerste helft steeds de doelman op hun pad. Volendam probeert ook de Haagse doelman te verschalken maar ook Kilian Nikiema kwijt zich goed van zijn taak en houd ADO Den Haag daarmee nog in de wedstrijd. Het venijn van de wedstrijd zit in de staart. Want in speelminuut 80 komt Volendam zelfs op een 4-0 voorsprong. ADO Den Haag weet de eretreffer van de dag ook op het scorebord te krijgen als en 2e minuut van de extra tijd Samir Bouchattaui vanuit een vrije trap de doelman weet te verrassen. Maar hiermee was het nog niet gedaan en in de 4e minuut van de extra tijd wordt de eindstand van deze wedstrijd op het scorebord geschoten 5-1.

Soms speel je van die wedstrijd dat je een dag kan gaan voetballen en je om wat voor reden dan ook de bal niet in het netje krijgt. Dit was zo'n wedstrijd. Het positieve aan deze wedstrijd is dan nog wel dat in ieder geval wel de kansen creëert. Langs deze weg willen wij, ADO Den Haag O17, Hugo Wentges feliciteren met feit dat hij Europees Kampioen is geworden met het Nederlands Elftal O17. Donderdag 23 Mei speelt ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd thuis tegen Sparta. Aanvang 19.00uur in het Zuiderpark

Opstelling ADO Den Haag O17: Kilian Nikiema, Sam Zeeman, Emre Ates(51e Samir Bouchattaui), Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Jesse Reinders, Thomas van Haaften, Atilla Agirman(51e Faissal Zefri), Brayley Tweeboom, Sascha Komljenovic(73e Rajiv Wentholt), Dave Star(58e Jesse Spaans)