De volgende wedstrijd van ADO Den Haag O17 is tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. De Friezen waren de competitie goed begonnen dus de Hagenezen konden aan de bak. De Haagse formatie kende noodgedwongen een aantal mutaties. Lars Wasssenaar, Tino Dimitrijevic, Chris van Eck en Gioele Nicolaas waren door blessures afwezig.

De beginfase was voor Heerenveen waar zij probeerde met schoten van afstand doelman Kilian Nikiema te verrassen. ADO Den Haag kon er in deze fase nog weinig tegenover zetten en zo kabbelede de wedstrijd naar het eerste halfuur. Even dacht ADO Den Haag recht te hebben op een strafschop als Rens Sandell binnen de beruchte lijnen van de bal wordt gezet. Maar de scheidsrechter van dienst oordeelde geen strafschop. De daarop volgende Heereveen aanval zal wel een doelpunt opleveren. In eerste instantie weet de ADO Den Haag verdediging de aanval nog te onderbreken maar krijgt daarna de bal niet goed weg uit de laatste lijn. Heerenveen pikt deze vervolgens op en weet deze doeltreffend af te werken. In de 40e minuut komt Heerenveen met een man minder te staan na een rode kaart. ADO Den Haag probeert nog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen voor het rusten maar echt uitgespeelde kansen creëert het nog niet.

In de rust wordt het strijdplan voor de 2e helft besproken om de man meer situatie maximaal te kunnen benutten. Daar kan bijna binnen de minuut al een streep door heen als een schot van Heerenveen op de lat uiteen spat. Gelukkig voor ADO Den Haag blijft het op dat moment nog 0-1. Heerenveen blijft het begin van de 2e helft het betere van het spel houden en komt via snel uitgevoerde counters gevaarlijk voor het Haagse doel. ADO Den Haag kan hier ondanks de man meer situatie maar mondjes maat iets tegen overzetten. Na een uur spelen moet het dan ook een tweede tegentreffer incasseren. Een scherp uitgevoerde counter van Heerenveen werd doeltreffend afgewerkt. Na 70 minuten komt ADO Den Haag terug in de wedstrijd als vanuit een corner Sacha Komljenovic de 1-2 binnen kopt. ADO Den Haag gaat vol opzoek naar de gelijkmaker. Julian van der Kwaak is daar het dichtstbij maar zijn schot wordt gered door de doelman van Heerenveen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd komt de 1-3 op het scorebord. Dit wordt ook de eindstand en zodoende staat ADO Den Haag met lege handen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma voor ADO Den Haag O17. In en tegen Zwolle wordt om 15.30u de strijd aangegaan.