Vandaag kwam Vitesse naar De Aftrap om de strijd aan te gaan met het team van coaches Penders en Koswal. Al snel bleek dat de wind vandaag van invloed zou zijn op het spelbeeld. Of de wind ook de oorzaak was van de geringe kansen in de 1e helft is niet duidelijk maar beide teams hadden moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Toch werd er 3 maal gescoord. Eerst waren het de gasten die balverlies op de achterlijn van het Haagse doel direct afstrafte. De aanvaller van Vitesse bedacht zich geen moment toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt en verschalkte doelman Hugo Wentges in de korte hoek, 0-1. Tien munten later trok ADO Den Haag de stand alweer gelijk. Het mocht aan de linkerkant een vrije trap nemen en Amin Essabri krulde de bal achter de Arnhemse defensie waarna Sam Zeeman de bal direct uit de lucht hard achter de doelman schoot, 1-1. Nauwelijks 1 minuut later werd een duel om de bal door zowel Dave Star als Nino Vittali van hun tegenstander gewonnen en werd Amin Essabri gevonden. Die kapte vanaf de rechterkant naar binnen en zijn schot verdween, via een Arnhemse voet, in de verre hoek. Hiermee had de Haagse ploeg de opgelopen achterstand nog voor rust in een 2-1 voorsprong omgebogen. Vlak voor rust kwam Vitesse bijna weer op gelijke hoogte maar een toegekende vrije trap raakte niet meer dan de bovenkant van de lat.

Na rust golfde het spel heen en weer zonder dat beide teams echt grote uitgespeelde kansen creëerde. Toch was het Vitesse dat in de 58e minuut langszij kon komen. Een moment van onachtzaamheid in de Haagse defensie, geen rugdekking na een verloren kopduel, zorgde ervoor dat de Arnhemse aanvaller ongehinderd de bal achter Hugo Wentges kon schieten en daarmee de stand op 2-2 bracht. Hoewel het leek dat de gasten beter met de weersomstandigheden om konden gaan dan de thuisploeg was het toch ADO Den Haag dat de beste mogelijkheid kreeg om de winst naar zich toe te trekken. Na een prima aanval was het Evan Rottier die de bal voor het Vitesse doel bracht en de ingelopen Sam Zeeman die bijna zijn tweede doelpunt van de dag kon maken maar zijn inzet kaatste via de paal terug het veld in. Een gelijkspel gaf voor vandaag waarschijnlijk het beste de krachtsverhoudingen weer.

Volgende week speelt ADO Den Haag O19 niet en is de eerstvolgende wedstrijd uit bij Sparta (in het stadion) op vrijdag 8 november, aanvang 19.00 uur.