Na een midweeks beker succes tegen FC Dordrecht, er werd met 3-2 gewonnen, kwam koploper Feyenoord naar de hofstad. De formatie van het trainers duo Hoogendorp/Samson was er op gebrand om het goede gevoel van midweeks ook tegen Feyenoord door te trekken.

Op een winderig sportpark "De Aftrap" liet ADO Den Haag vanaf het begin zien, door strijd en inzet, dat koploper Feyenoord er echt voor moest gaan spelen om de punten mee te nemen naar de Maasstad. ADO Den Haag O17 had dan ook meeste mogelijkheden om de score te openen maar vond toch steeds een Feyenoord speler op hun pad. Zo zag Rens Sandell zijn inzet op een fantastische gered worden door de Rotterdamse doelman. Deze doelman had zelfs de hulp nodig van een medespeler op de doellijn om de inzet van Rajiv Wentholt van de doellijn te halen. Feyenoord kan in de eerste helft hier een aantal schoten tegenover zetten maar Lars Wassenaar kon eenvoudig het gevaar ontzenuwen. Op slag van rust kwam ADO Den Haag O17 toch met de schik vrij als een schot via de lat over het doel verdwijnt. En zo heeft ADO Den Haag O17 met strijd en soms goed voetbal de koploper op een 0-0 rust stand kunnen houden.

De tweede helft is nog maar een maar paar minuten onderweg als Rens Sandell richting het Feyenoord doel kan lopen. Maar voordat hij kan afdrukken wordt hij nog net afgestopt. Hierna is er een fase dat Feyenoord een hoop balbezit heeft zonder dat er echt kansen of mogelijkheden werden gecreëerd. In de 70e minuut is het toch Feyenoord dat wederom dicht bij de openingsgoal van de middag is maar de bal kan door de Haagse defensie van de doellijn worden gehaald. De volgende Haagse mogelijkheid om de score te openen komt op naam van Bienvenu Matabaro zijn inzet wordt door de Rotterdamse doelman tot corner verwerkt. De inzet van de Haagse formatie gaat hier en daar zijn tol eisen. De magere bank nopt de trainers zelfs een beroep te doen op reserve doelman Kilian Nikiema om als veldspeler het elftal te completeren. En weet zelfs een aantal keren gevaar te stichten in de Rotterdamse defensie. ADO Den Haag lijkt loon naar werken te krijgen en de koploper met een 0-0 richting Rotterdam te sturen. Lijkt want in minuut 90 moet het tocht een tegen treffer incasseren als Feyenoord vanuit een corner de 0-1 binnen kopt.

Zo krijgt ADO Den Haag O17 helaas geen loon naar werken. ADO Den Haag O17 had zeker een puntje verdient en heeft laten zien dat wanneer er met strijd en passie gespeeld wordt het elke tegenstander lastig kan maken. De volgende tegenstander wordt in en tegen Volendam. Op 23 November om 14.00u wordt aan de dijk afgetrapt.