Met 10 gewonnen wedstrijden en 2 gelijke spelen begonnen de Hagenaars van team o15 afgelopen zaterdag met vol goede moed om 10.15 aan hun thuiswedstrijd tegen hun leeftijdgenoten van N.E.C. In de 7e minuut al de eerste kans van de Zuiderparkers door Lorenzo Maasland, die de bal via een steekpass van Leroy Molenaar, perfect controleerde maar niet scherp begon om de 1-0 te noteren. Vijf minuten stond deze stand alsnog op het scorebord want Iliyas Bardi plaatste de bal keurig tussen de benen van de verbouwereerde Nijmeegse keeper na een pass op maat van de Haagse linksback, Feliciano de Ruijter op Lorenzo Maasland die de bal weer voorgaf op z'n maatje in de spits. Niet lang daarna mocht Lynden Edhart aanleggen voor een vrije trap van ongeveer 25 meter maar hij kon van deze afstand niet echt de keeper van N.E.C. verrassen. In de 23e minuut een strak en hard geschoten bal van Leroy Molenaar maar de keeper redde bekwaam. Daarna 2 prachtige loopacties van Lorenzo Maasland en beide keren werd hij onheus bejegend, maar de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een strafschop. Zodoende was de ruststand 1-0.

In de 2e helft van het zelfde laken een pak met een dominerende thuisploeg maar, wat later bleek, weinig beloning in goals uitgedrukt. In de 52e minuut een, zoals het in de wandelgangen wordt genoemd, hele lelijke goal van Iliyas Bardi omdat hij scherper reageerde dan de centrale verdediger en keeper van NEC, omdat op een of andere manier de bal die Roy Kruis richting Iliyas gaf tussen beiden NEC-ers bleef liggen en de Haagse spits zijn rechter grote teen tegen de bal drukte en tergend langzaam over de doellijn rolde, en hiermee dus de 2-0 op het scorebord bracht. De rest van de wedstrijd werd zakelijk afgesloten door spaarzame Haagse aanvallen met evenveel kansen maar geen doelpunten. Nadat de scheidsrechter affloot kon het feest beginnen en de bloemen voor de ongeslagen winterkampioen uit gedeeld worden. Uiteraard mocht ook de, door sommige ouders uitgedeelde kinderchampagne niet ontbreken.

Met nog een paar wedstrijden te gaan heeft ADO Den Haag O15 zich dus verzekerd van promotie en de eerste plek in deze poule. Spelers en staf kijken al uit naar de wedstrijden na de winterstop waarop men het op een niveautje hoger mag laten zien.