In deze midweekse wedstrijd streden beide ploegen voor een plek bij de eerste 8 teams om zodoende zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Feyenoord, wat toch met enige angst naar Den Haag kwam wat ook te zien was aan de opstelling (meerdere spelers vanuit het eerste elftal werden terug gehaald uit de selectie, o.a. Wouter Burger) probeerde de Haagse ploeg in de beginfase onder druk te zetten wat ertoe leidde dat de thuisploeg de eerste 10 minuten moeite had om aan voetballen toe te komen. Toch was het de Haagse ploeg die na 2 minuten spelen het eerste gevaar kon stichten. Amin Essabri speelde zichzelf vrij en vanaf een meter of 20 testte hij de Rotterdamse keeper die het schot met de vuisten kon pareren. Niet veel later werd een voorzet van ADO Den Haag met een sliding en de hand geblokt in het strafschopgebied maar de scheidsrechter beoordeelde dit niet als een strafschop. Aan de andere kant waren de gasten over de flanken gevaarlijk zonder dat dit tot kansen leidde maar na 8 minuten kwamen zij toch op voorsprong nadat de nummer 10, Wouter Burger, de bal van afstand in de bovenhoek krulde en David van de Riet kansloos liet, 0-1. Na deze tegenvaller nam de ploeg van Penders en Koswal langzaam maar zeker het initiatief over en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Diverse malen was de ploeg dichtbij maar pogingen van Jesse Reinders (over geschoten na een indirecte vrije trap en redding door de keeper), Amin Essabri (rebound op vuisten keeper, kopbal in handen keeper), Nino Vitalli (mooi schot net naast de paal gekruld) en Sam Zeeman (harde kopbal rakelings over na een corner) hadden geen succes. Feyenoord werd nog sporadisch gevaarlijk en dankzij een prima tackle kon Danté Roethof de 0-2 voorkomen. Vlak voor rust dachten de gasten toch op een 0-2 voorsprong te komen maar deze treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Een prima eerste helft van de thuisploeg waarbij een gelijke stand zeker verdiend had geweest.

Na deze 1e helft was het spelbeeld in het 2e bedrijf minder. De spanning maakte veel goed voor de toeschouwers maar na een stroef begin in deze 2e helft waarin Feyenoord weer meer controle had, stroopte de Haagse ploeg nog eenmaal de mouwen op en ging het op jacht naar de meer dan terechte gelijkmaker. Grote kansen leverde dit echter niet op en als de ploeg wel de spreekwoordelijke trekker kon overhalen vond het of de Feyenoord doelman op haar weg of stond het vizier niet op scherp. Na het laatste fluitsignaal stond de Haagse ploeg met lege handen maar door de uitslagen in andere wedstrijden staat het nog wel 8e en heeft het plaatsing voor de kampioenspoule nog in eigen handen.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O19 om 14.30 thuis tegen FC Twente. De toegang op De Aftrap is gratis dus kom allen kijken en steun de ploeg in deze belangrijke wedstrijd.