Ondanks een prima wedstrijd en een uitstekende eerste helft is de ploeg van trainer Martijn den Haan er niet in geslaagd om het goede spel te belonen met een overwinning. De gasten uit de Hofstad creëerde voldoende mogelijkheden, maar het laatste beetje geluk ontbrak. Om 13.00 uur werd er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. De vooraf besproken tactiek (Maikey Houwaart en Anthony Rodriques in de punt van de aanval) met een versterkt middenveld wierp in de eerste helft zijn vruchten af. Na een voorzichtig begin van beide ploegen nam ADO Den Haag na 5 minuten het initiatief. Het had veel balbezit en verplaatste het spel van de ene naar de andere kant. In de 7e minuut kreeg Figo de Voogd de eerste goede mogelijkheid om de score te openen. Na een uitstekende voorzet van Dan Schallenberg kreeg hij de bal bij de tweede paal. Helaas zag hij zijn schot naast het doel verdwijnen. Kort daarna gevolgd door een afstandsschot van Marley Cruz (na snel druk zetten), maar de keeper van de thuisploeg bleek een sta-in-de-weg te zijn voor de Hagenezen. Dezelfde keeper moest 6 minuten later weer handelend optreden. Na een wervelende actie van middenvelder Irfan Karijowidjojo en een prima steekbal van Figo de Voogd kreeg Anthony Rodriques de kans om de 0-1 te maken. Hij liep net iets te veel door waardoor hij te dicht op de keeper kwam, zodat die de bal nog kon verwerken tot hoekschop. Het eerste echte wapenfeit van de thuisploeg diende zich aan in de 15e minuut en was gelijk doeltreffend. Uit een afgeslagen hoekschop van de thuisploeg werd de bal opgepikt net buiten het 16 meter gebied en weer ingebracht en vervolgens ingekopt. Na de 1-0 achterstand was het FC Utrecht dat beter ging voetballen, maar dat was van korte duur. ADO Den Haag rechtte de rug en nam het initiatief weer over en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ze waren er een paar keer dichtbij via Anthony Rodriques, Maikey Houwaart en Figo de Voogd, maar de keeper van FC Utrecht bleek deze middag niet te passeren.

De tweede helft begon met Alex Wagenaar in het elftal die de aan het hoofd geblesseerde Jayden Tammes verving. ADO Den Haag ging achterin een op een spelen om voldoende druk op FC Utrecht te houden en op zoek te gaan naar de verdiende gelijkmaker. Het goede begin resulteerde in een mogelijkheid voor Dan Schallenberg, die na een voorzet van Alex Wagenaar de bal kreeg bij de tweede paal. Helaas was de bal net iets te hard waardoor de kans om te scoren te moeilijk werd. Kort daarna kreeg FC Utrecht de kans om er 2-0 van te maken, maar een uitstekende redding van keeper Sem Eekhout voorkwam een tweede doelpunt. Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt, waardoor de tweede helft wat rommeliger oogde dan de eerste helft. Toch kreeg ADO Den Haag uit de vele corners een aantal goede mogelijkheden om te scoren. Het enige dat je de ploeg kan verwijten is dat er te weinig rendement uit werd gehaald. In de 22e minuut maakte de thuisploeg dan aan alle Haagsche hoop een eind door de 2-0 te scoren. Uit een voorzet van links werd de bal binnenkant paal ingekopt en was keeper Sem Eekhout kansloos. De laatste 10 minuten probeerde ADO Den Haag er nog alles aan te doen, maar zoals eerder gezegd: de Utrechtse keeper bleek een sta-in-de-weg en het beetje geluk ontbrak. Toch kan ADO Den Haag terugkijken op een prima wedstrijd met een uitstekende instelling en goed voetbal. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd in de poule tegen PEC Zwolle O14 op de Aftrap. De aanvangstijd is 14.30 uur.