Op een droog, maar waterkoud Haags sportcomplex "De Aftrap", vond voor ADO Den Haag O13, de 1/8 Finale van het bekertoernooi plaats tegen Sparta Rotterdam. Vanaf de eerste minuut ligt het tempo hoog, beide teams hebben er zin in, om er een mooi bekerduel van te maken. In de 4e minuut het eerste schot op het doel van de wedstrijd. Mitch van Beek, middenvelder van ADO Den Haag, schiet de bal net naast. Ook de 1e corner van de wedstrijd is voor ADO Den Haag, de Haagse verdediger Tim Danhof kopt de bal net over de goal van Sparta. Helaas moet Sparta kort daarna al wisselen, een blessure is de oorzaak. Beide elftallen zijn in deze fase van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd en het baltempo blijft maar hoog. In de 12e minuut zet Ozder Ozcan de Hagenaars op voorsprong, mede door een assist van Mitch van Beek, 1-0. Tot aan de rust blijft ADO Den Haag de bovenliggende partij en zijn ze beter aan de bal, al zorgt Sparta er door het hoge baltempo wel voor dat ADO Den Haag niet achterover kan leunen.

Ook in de 2e helft blijft het baltempo hoog en moet ADO Den Haag alert blijven. In de eerste fase van de 2e helft heeft ADO Den Haag nog steeds het veldoverwicht. Ook heeft ADO Den Haag al meerdere corners gehad, maar deze werden niet afgerond met een goal. Ook het schot van Senne Steijlen na een Haagse corner gaat er niet in. Dan een kantelpunt in de wedstrijd, Sparta Rotterdam brengt drie nieuwe spelers in het veld en zet de trainer van Sparta het anders neer in het veld en dit heeft resultaat. Sparta wordt sterker en binnen 10 minuten na de wissels is het gelijk, 1-1. Voor de neutrale toeschouwer is het een leuke wedstrijd, het spel gaat op en neer. Sparta is in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en 5 minuten voor de officiële speeltijd voorbij is, volgt de beloning voor het harde werken van de Rotterdammers, 1-2. ADO Den Haag laat zich niet kennen en de Hagenaars zetten een eindoffensief in. Vlak voor de officiële speeltijd voorbij is, zet invaller Bas Roeten de bal voor het Spartaanse strafschotgebied in, spits Ozder Ozcan krijgt net zijn voet er niet onder. De blessuretijd gaat in en ADO Den Haag blijft maar de bal naar voren pompen, de spanning op de Haagse bank is om te snijden. Uiteindelijk is de beloning daar en schiet Divano Iglesias de bal uit een onmogelijke hoek voorbij de Spartaanse keeper, 2-2. Vlak daarna volgt het eindsignaal en volgen er penalty's. Sparta wint de toss en mag als eerste aan de slag.

Uiteindelijk wint ADO Den Haag deze bekerwedstrijd, Connor Radford (penaltykiller) stopt de 4e Rotterdamse penalty en Divano Iglesias blijft in de laatste penalty koelbloedig en alle 5 de Haagse penalty's treffen doel. Het veld wordt bestormd door de vele toeschouwers en ADO Den Haag maakt zich op voor de volgende wedstrijd in het bekertoernooi, de kwartfinales.

Aanstaande zondag speelt ADO Den Haag O13 de eerste compititiewedstrijd van haar debuut in Eredivisie Hoog, een uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.