Afgelopen zaterdagmorgen vond de competitiewedstrijd in Eredivisie Hoog plaats tussen het Haagse ADO en het Arnhemse Vitesse. ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken en zette Vitesse direct onder druk. Al snel volgde de eerste kans op een doelpunt, er wordt in de 4e minuut een penalty toegekend aan ADO Den Haag. Aanvoerder Valbon Muzljiaj verzilvert de penalty en ADO Den Haag leidt, 1-0. Niet veel later volgt de tweede grote kans voor de Hagenezen, na een corner voor ADO Den Haag, krijgt Senne Steijlen de bal op zijn pantoffel, met een mooi bekeken schot schiet hij de bal binnenkant paal, helaas stuit de bal weg. Het eerste wapenfeit van de Arnhemmers is pas na ruim 10 min, maar deze wordt ontkracht door Tim Danhof, de Haagse centrale verdediger. Niet veel later ontstaat er niet een echte kans voor Vitesse, maar een speler van hen, wordt vastgehouden in het Haagse strafschopgebied, een penalty als gevolg, 1-1. Maar ADO Den Haag blijft lekker voetballen en laat zich niet afleiden door het doelpunt van Vitesse. De Haagse spits Divano Iglesias, schiet bijna de 2-1 binnen, de bal beland helaas op de lat. Tien minuten voor de rust, een goede voorzet van Dani van Loenen, de bal wordt slecht weggewerkt, waardoor Dani van Loenen zelf de kans nog krijgt om te scoren, de keeper voorkomt voor de Arnhemmers erger. Op slag van rust breekt ADO Den Haag wederom uit, Kai Chang is los van zijn tegenstander en kan vrij op de keeper af, hij wordt van achteren aangetikt en de nummer 5 van Vitesse komt er af met een gele kaart.

De tweede helft begint goed voor ADO Den Haag, een corner genomen door Senne Stijlen, wordt door Teun Beghtel feilloos in de linker kruising gekopt, 2-1. Daarna volgt een periode met veel wissels aan beide zijden en veel blessurebehandelingen. Tien minuten voor tijd zet de trainer van Vitesse het achterin anders neer, Vitesse gaat 1 op 1 spelen. ADO Den Haag vindt daar niet direct de oplossing voor en gelukkig staat de Haagse verdediging goed en werkt veel weg. Met nog ruim 4 minuten blessuretijd krijgt ADO Den haag helaas de deksel op de neus, halverwege de blessuretijd volgt het gelijkspel, 2-2. Er wordt nog overlegd tussen de scheidrechter en zijn Haagse assistent, maar er was geen reden om het doelpunt af te keuren, 2-2.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Ajax.