Op een druilerig Sportcomplex de Toekomst in Amsterdam vond de 4e compititiewedstrijd plaats tussen Ajax O13 en ADO Den Haag O13. ADO Den Haag werd vanaf de eerste minuut vol onder druk gezet, dit resulteerde in een klutsbal in het Haagse strafschopgebied, iedereen mist de bal en voordat ADO Den Haag het zich realiseert, staat het met 1-0 achter. Door het hoge druk zetten van de Amsterdammers kan ADO Den Haag er maar moeilijk onderuit voetballen, vooral op het middenveld zijn de Amsterdammers heer en meester. De 1e Haagse wissel is al snel in de maak, dit doordat ADO Den Haag steeds achter de feiten aan loopt. Valbon Muzljiaj komt het veld in en daardoor komt het iets beter op het middenveld te staan.

En dit heeft als gevolg dat ADO Den Haag een reuze kans creeert, 10 minuten voor de rust, kan Dani van Loenen alleen op de Amsterdamse keeper af, maar helaas wordt het doel niet bereikt. Niet veel later krijgen de Amsterdammers een vrije trap op de rand 16 meter, de aanvaller van Ajax zocht moedwillig de Haagse verdediger op om een vrije trap te versieren, de vrije trap gaat gelukkig naast. Een minuut later is het dan toch raak, de linkerspits van Ajax zet de bal voor, de Haagse keeper bokst de bal weg, maar daardoor komt de bal terug in het spel en is het 2-0. Niet veel later is het weer raak, de bal wordt droog ingeschoten, 3-0. Vlak voor de rust haalt aanvoerder Teun Beghtel de bal nog van de lijn, om erger te voorkomen.

Trainer Joep Breimer brengt in het begin van de 2e helft een drietal wissels in. Maar veel effect heeft het niet, want 2 minuten later, komt een schot van rechts, van de nummer 15 van de Amsterdammers, 4-0. Gelukkig haalt Jayden Boelhouwers niet veel later de bal nog van de lijn en voorkomt hij wederom een goal. Er zijn momenten in zowel de 1e als de 2e helft waar ADO Den Haag best leuk voetbal laat zien, maar ze vergeten zich daarbij te belonen. Na 15 minuten brengt de trainer wederom 2 verse krachten in het veld. Maar ondanks de vele wissels krijgt ADO Den Haag geen grip op de wedstrijd, ADO Den Haag moet zich vooral beperken tot verdedigen. Sporadisch vindt ADO Den Haag de weg naar de aanval. Na een kwartier in de 2e helft wordt het laatste doelpunt gemaakt, 5-0.

Een kwartier voor tijd krijgt ADO Den Haag nog de mogelijkheid op een eretreffer, Divano Iglesias kan alleen af op de Amsterdamse keeper, maar hij laat zich uiteindelijk inhalen en van de bal zetten.

Aanstaande zaterdag volgt de volgende wedstrijd, thuis tegen Feyenoord om 10:15 uur.