ADO Den Haag O17 moest na de zeperd van vorige week, 5-0 verlies tegen Volendam, de draad weer zien op te pakken in Nijmegen. Voor ADO Den Haag O17, onder leiding van het trainers duo Hoogendorp/Samson, was het zaak om te laten zien dat het spel van vorige week een incident was. In NEC O17 trof, koploper in de 1e divisie hoog, het een mooie tegenstander.

De 1e helft wist ADO Den Haag bij vlagen zijn wil op te leggen aan NEC. Met de juiste spirit in het team waarin iedereen de juiste arbeid wilde leveren waren de beste mogelijkheden voor de geel groene. Zonder echt uitgespeelde kansen wist ADO Den Haag het NEC knap lastig maken. Regelmatig werd de laatste linie van NEC aan het werk gezet om de Haagse aanvalsdrift onschadelijk te maken. Nuno Laguna Burgos had de mogelijke openingstreffer op zijn voet maar had net niet de juiste handelingssnelheid om op het doel te schieten. Aan de andere kant moest ook Lars Wassenaar laten zien dat hij bij de les was. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand.

De 2e helft een iets ander speelbeeld, waar in de 1e helft ADO Den Haag O17 zijn wil oplegde, was het nu NEC O17 die veelvuldig op de Haagse helft aanwezig was. Maar ook hier geldt weer dat beide ploegen geen 100 procent uitgespeelde kansen al moest ADO Den Haag regelmatig vol aan de bak om het gevaar van Nijmeegse kant te ontzenuwen. Maar ADO Den Haag kan terug kijken op een prima wedstrijd waarin duidelijk werd dat als je met strijd en passie speelt de resultaten van zelf komen.

Volgende week reist Den Haag O17 af richting Hengelo om het daar op te nemen tegen de leeftijdgenoten van FC Twente. Eerst staat midweeks nog de kwartfinale voor de beker op het programma. Op woensdag 26 Februari komt AZ O16 naar het Zuiderpark. Om 1900 uur wordt er afgetrapt.