De mannen van ADO Den Haag O16 moest zaterdag vroeg uit bed voor de uit wedstrijd tegen Roda JC. Na een verre van ideale trainingsweek door een aantal afwezigen ivm met school activiteiten en de langdurige geblesseerde spelers Joost van Praag(duim), Daan Struckman(schouder) en de nog niet fitte Daan Hartemink begon ADO Den Haag vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander onderdruk te zetten.

In de 5e minuut stuurt Sem Steijn Rivano Kardjo in de diepte weg maar deze komt niet tot een doelpoging. De volgende mogelijk dient zich kort daarna aan, als Baris Koc de bal op het middenveld oppikt en aan een solo begint dit uiteindelijk tot stoppen komt op de 16m lijn. ADO Den Haag blijft de tegenstander onderdruk houden en mocht Roda er dan een keer uit komen dan weet de verdediging van ADO Den Haag de bal weer snel te veroveren. Na een kwartier spelen is ADO Den Haag wel heel dichtbij de 1-0 voorsprong als Sem Steijn het hoofd weet te vinden van Timo de Vreede, maar deze ziet zijn kopbal op de lat eindigen. De rebound van Francis Tawiah gaat naast. Enkele minuten later weet Joppe Dekker ook het houtwerk te vinden zodat we met een 0–0 gaan rusten.

Joppe Dekker scoort de 0-1

De tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste helft met een aanvallend ADO Den Haag. De tegenstander komt nu bijna niet meer van eigen helft door de druk van ADO Den Haag. In de 46e min is daar dan de verlossende 1-0 voorsprong als Joppe Dekker de bal binnen kopt na een vrije trap van Sem Steijn. ADO Den Haag komt in de 55e min op een 2-0 voorsprong als Anthony Roeg eerst de keeper met een schijn trap de keeper het bos in stuurt en daarna eenvoudig de bal over de op de grond liggen keeper speelt. Het restant van de tweede helft kenmerk zich vooral door balbezit van ADO Den Haag waarbij Willem van de Eynde met z’n rushes voor gevaar probeert te zorgen. De voorsprong komt niet meer in gevaar zodat de mannen van Martijn Reuser 3 punten mogen bijtellen bij de reeds eerder behaalde 6.

Volgende week komt PSV Eindhoven op bezoek. De wedstrijd begint om 12.30uur.