Afgelopen zaterdag kwamen de leeftijdsgenoten van Roda JC op bezoek in het Zuiderpark. Vandaag was de boodschap duidelijk de 3 punten moesten in Den Haag blijven.

Hiervoor konden de trainers Martijn Reuser en Joep Breimer geen beroep doen op de geblesseerde spelers Daan Hartemink, Joppe Dekker en Matthijs Westra. Vanaf de eerste minuut probeerde ADO Den Haag de Limburgse verdediging onderdruk te zetten wat al snel resulteerde in mogelijkheden voor Rini van de Walt en Francis Tawiah. Maar zij hadden het vizier niet op scherp staan. De keeper van Roda JC zou deze eerste helft heel vaak het eindstation worden van de Haagse aanvaller. Op onder andere inzetten van Amin Essabri, Rini van der Walt en Anthony Roeg kwam hij als winnaar uit de strijd.

De beste mogelijkheid in de eerste helft was vlak voor rust voor Amin Essabri maar zijn schot bij de 2e paal verdwijnt over het doel. En zo gaan beide elftallen teams rusten zonder gescoord te hebben. De 2e helft geeft een bijna zelfde beeld. Waren de Limburgers de eerste helft nauwelijks op de Haagse helft te vinden. Nu kwamen ze er af en toe gevaarlijk uit waardoor Jack Morauw zelfs tot een uitstekende redding werd gedwongen anders waren ze zelfs op en 0-1 voorsprong gekomen. In de 57e minuut komt ADO Den Haag dan uit eindelijk op de 1-0 voorsprong als een scherp aangesneden vrije trap van Amin Essabri op waarde wordt geschat door Anthony Roeg en nu de keeper van Roda JC kansloos laat op zijn inzet.

In de 72e minuut lijkt de ingevallen Rivano Kardjo de 2-0 op het scorebord te brengen maar zijn inzet zal uiteindelijk op de paal eindigen. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Janssens komt dan de bevrijdende 2-0 op het bord. Als Mike Das zijn directe tegenstander het nakijken geeft en een prima voorzet aflevert bij de helemaal vrijstaande Anthony Roeg. Deze weet wel raad en kopt de bal achter de Limburgse sluitpost.

Door dit resultaat blijft ADO Den Haag uitzicht houden op de plaatsten die recht geven om de tweede seizoenshelft uit de komen in de “Kampioenspoule”. Volgende week hebben de jongens een weekje vrij maar op zaterdag 19 November staat de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven op het programma. Aanvang 14.00 uur.