Afgelopen zaterdag stond voor ADO Den Haag onder 13, na het toernooi verleden week bij Elburger S.C., alwaar het een mooie 3e plaats haalde, de eerste competitie wedstrijd na de winterstop op het programma. Om 13.00 werd er op het amateurcomplex van WDS'19 in Breda tegen de leeftijdgenoten van NAC Breda afgetrapt.

In de 2e minuut werd al duidelijk dat de Zuiderparkers maar om 1 ding kwamen en dat was winnen om de aansluiting met Feyenoord en PSV houden. Na een mooie aanval over rechts legde Jordan Gout de bal terug vanaf de achterlijn maar Ebi Broug schoot hard voorlangs. 2 minuten later dribbelde Finn Dicke vanaf links het zestienmetergebied binnen en werd vastgehouden door een Bredase verdediger, strafschop voor de bezoekers. Jordan Gout schoot bal in de goede hoek, 0-1. Even daarvoor punterde Augustas Grabazis nog de bal aan de, voor ADO Den Haag, verkeerde kant van de paal. Omdat er ook nog een bal op de lat werd geschoten had ADO Den Haag onder 13 eigenlijk met minimaal 0-3 moeten rusten. Helaas maakte NAC Breda gebruik van de “voetbalwet” en scoorde nog voor de rust de 1-1.

In de 2e helft golfde de wedstrijd heen en weer, van doelgebied tot doelgebied. Beide ploegen werden niet echt meer gevaarlijk. Het technische spel in de aanvallen van ADO Den Haag stierf rondom het vijandelijke doelgebied in schoonheid zodat dit duel in 1-1 eindigde. Helaas geen 3 punten, maar ADO Den Haag onder 13 draait nog steeds met de top mee.