Zaterdag speelde ADO Den Haag O17 de 1e thuiswedstrijd in 2017. Tegenstander op De Aftrap was AZ O17. Met het gegeven dat zowel AZ trainer Landzaat als ADO Den Haag trainer Schuur allebei aanvallend en verzorgd voetbal willen spelen, zijn wedstrijden tussen beide clubs altijd verzekerd van een hoge amusementswaarde.

Deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. AZ beschikt in deze lichting over zeer goede spelers, die vanaf de eerste minuut vol op de aanval speelden. De beide ploegen waren in de eerste 20 minuten zeker aan elkaar gewaagd. Hoewel AZ toch de betere mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen, was het echter ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. De eerste corner aan Haagse zijde, in de 24e minuut, werd door Rabbi Mwenda keurig op het hoofd van Lucas Leverland gelegd en die kopte beheerst raak 1-0.

Na de rust bleef AZ de bovenliggende ploeg, die de meeste kansen had, maar aan ADO Den Haag zijde was de werklust om de wedstrijd te winnen minimaal net zo groot. ADO Den Haag kreeg nog wel mogelijkheden om de wedstijd over de streep te trekken maar kansen van Hugo Botermans en Lorenzo van Kleef werden niet benut. In de 50e minuut leek AZ op gelijke hoogte te komen maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het laatste half uur werd de druk op de Haagse verdediging aardig opgeschroefd en dat resulteerde in de 74e minuut dan ook in de gelijkmaker. AZ speler de Bruijn bezorgde zijn ploeg nog een punt. Al met al kreeg AZ iets minder dan waar het recht op had en had ADO Den Haag vandaag het geluk dat het iets meer kreeg.

Volgend weekend is er geen competitieprogramma voor O17. Eer zal vriendschappelijk worden gespeeld tegen Willem II O17. Aanvang van deze wedstrijd op De Aftrap is 12.15 uur. De eerst volgende competitiewedstrijd van O17 is op woensdag 15 februari om 19.00 uur tegenstander op De Aftrap is dan PSV O17.