ADO Den Haag O17 speelde woensdagavond de uitgestelde wedstrijd tegen PSV O17 en wist weer 3 punten aan hun totaal toe te voegen. Na een zeker enerverende 2e helft trok ADO Den Haag met 4-2 aan het langste eind. Het begin van de wedstrijd was zeker voor ADO Den Haag wat reeds in de 4e minuut resulteerde in een kans voor Yaya Boussakou. Helaas ging zijn schot net over. In de 7e minuut was het Quincy Does die naast schoot na een pass van Hugo Botermans. Nog in dezelfde minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong Yahya Boussakou schoot raak op een assist van Rabbi Mwenda 1-0.

Yahya Boussakou

Hierna ging PSV gelijk op zoek naar de gelijkmaker en al in de 11e minuut was er de kans voor aanvoerder Sekou Sidibe, die zijn schot op de lat zag belanden. PSV nam hierna meer en meer het initiatief, maar ADO Den Haag bleef op de been, en creëerde zelf nog en goede kans. Na een verre ingooi van Joshua Adney zag Rabbi Mwenda zijn halve omhaal net naast gaan. In de rest van de 1e helft waren er diverse mogelijkheden aan beide zijden. Maar ADO Den Haag hield stand en zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Na de rust veranderde de wedstrijd net als het weer. In een fikse regenbui zag PSV kans om in 5 minuten tijd de wedstrijd volledig te doen kantelen. In de 42e minuut scoorde aanvoerder en beste man aan Eindhovense zijde, Sekou Sidibe de 1-1 en nog geen 3 minuten later was het invaller Sem Mark van den Broek die PSV naar een 1-2 voorsprong schoot. Maar nog geen minuut later was de stand alweer gelijk Rabbi Mwenda was de maker van de 2-2 gelijkmaker.

Rabbi Mwenda

Beide ploegen gingen nu toch echt wel voor de overwinning wat leidde tot kansen voor beide ploegen. ADO Den Haag schoot via Hugo Botermans op de paal en PSV via Sekou Sidibe op de lat.

Hugo Botermans

In de 65e minuut kreeg ADO Den Haag een terechte penalty en Rabbi Mwenda bracht ADO Den Haag beheerst aan de leiding 3-2. Het zat het PSV de laatste 25 minuten ook niet echt mee want een wat ongelukkige actie van invaller Mohammed Ihattaren werd door scheidsrechter Langendoen bestraft met een rode kaart. PSV moest nu vol aan de bak om nog in ieder geval een punt aan deze ontmoeting over te houden. Dat gaf ADO Den Haag mogelijkheden. In de 71e minuut was er een schot van Yahya Boussakou die nog op de paal kwam. 6 Minuten voor het einde stelde ADO Den Haag de zege definitief veilig door een eigen doelpunt van Koen Oostenbrink die daarmee de eindstand op 4-2 bracht. ADO Den Haag O17 bereikt hiermee voorlopig de 2e plaats achter Feyenoord O17. Zaterdag speelt ADO Den Haag O17 om 15.00 uur op De Aftrap tegen FC Utrecht O17.