Zaterdag speelde ADO Den Haag O17 de uitwedstrijd tegen FC Groningen O17. Dat dit geen makkelijke klus zou worden was al duidelijk geworden in de eerste twee confrontaties tussen beide ploegen eerder in deze competitie. Zowel de bekerwedstrijd (0-4) en de competitiewedstrijd (1-4) werden ruim door de Groningers gewonnen.

Door een groot aantal blessures bij O17 (Yahya Boussakou, Tré Naujoks, Boet Ligtvoet, Raoul Soerdjbalie en Samuel Chromek), moest trainer Mark Schuur en beroep doen op een aantal spelers van O16. Dit had tot gevolg dat Sem Steijn in de basis begon en Danté Roethof, Mike Das en Rini van der Walt op de bank.

ADO Den Haag begon voortvarend aan de wedstrijd wat in de 5e minuut al tot succes leidde. Op aangeven van Joshua Adney scoorde Hugo Botermans de 0-1. 6 minuten later kwam Hugo Botermans weer vrij voor doelman Mats Roorda maar de Groningse keeper voorkwam het 2e doelpunt van ADO Den Haag. Hierna bleef ADO Den Haag de meest aanvallende ploeg maar zag geen kans om de marge te vergroten. De beste kans was nog voor Sem Steijn, maar helaas zijn schot, in de 21e minuut, sprong via de onderkant lat weer het veld in. Tot aan het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Oolders, kregen beide ploegen wat kleine kansjes.

Na de rust probeerde FC Groningen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De kansen die ADO Den Haag kreeg om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, werden niet benut. Langzaam maar zeker nam FC Groningen wat meer het initiatief, trainer Sander van Gessel wilde zeker 1 punt overhouden aan deze wedstrijd. Zeven minuten voor tijd was het raak uit een corner die niet goed werd uitverdedigd door ADO Den Haag kwam de bal bij Daniël van Kaam, die met een strak schot in de rechterbenedenhoek keeper Timon Fikkert kansloos liet.

In de resterende tijd kwamen bij de ploegen niet meer scoren, en was de eindstand 1-1.

De spelers en staf van ADO Den Haag O17, willen bij deze de aanwezige supporters bedanken voor hun steun bij deze verre uitwedstrijd in een regenachtig Groningen. Zaterdag a.s is Ajax O17 de tegenstander op De Aftrap aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.