Zaterdag 11 maart speelde ADO Den Haag O15 de competitiewedstrijd uit tegen FC Volendam in het Kras stadion. Een belangrijke wedstrijd, want beide teams bungelen onderin net boven de gevreesde degradatieplek ken. Bij winst pakt één van de twee de broodnodige punten voor de stap naar handhaving in de eredivisie.

ADO Den Haag komt sterk uit de startblokken met veel balbezit en kan daardoor zijn eigen spel spelen. FC Volendam probeert met lange ballen de verdediging van ADO Den Haag te verschalken. In de 14e minuut was het even schrikken voor ADO Den Haag, na een ongelukkig moment van Steyn Wijsman, kreeg FC Volendam plots de bal in de voeten geschoten en konden vrij inschieten. De geschrokken Steyn Wijsman was echter attent en op tijd terug om het schot op doel te keren. Daarmee maakte hij zijn ongelukkige moment meer dan goed. FC Volendam voelt dan dat er wat te halen valt en voert de druk op waardoor ADO Den Haag de organisatie even kwijt leek te raken.

Verdedigend echter bleef ADO Den Haag kalm en hield de zaken achterin goed op orde. Ook keeper David van 't Riet hield het hoofd koel en kon met een paar goede reddingen de stand op 0-0 houden. Aanvallend kwam ADO Den Haag in de eerste helft wel veelvuldig in de buurt van het Volendamse doel, maar gevaarlijk was het nog niet. Wederom een vrije trap net buiten het 16-meter gebied wordt ook dit keer hoog overgeschoten. Ruststand bleef daardoor steken op 0-0.

Na de rust gaat ADO Den Haag door met zijn eigen voetbalspel, ook al had FC Volendam enkele wijzigingen doorgevoerd in het systeem. In de 39e minuut kreeg ADO Den Haag een corner. Jesse Reinders legt de bal precies op de juiste hoogte en plek, waardoor Sam Zeeman de 0-1 in kan koppen.

ADO Den Haag bleef aanzetten en 2 minuten later kreeg Youri Regeer een kans, maar zijn schot werd gered door de keeper van FC Volendam. Het gaat snel voorin bij ADO Den Haag, want ook Evan Rottier kreeg even later zijn kans. Helaas zag hij de bal net naast het doel verdwijnen. Terwijl Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Emre Ates en Sam Zeeman de boel achterin op orde houden, gaat Jurmaine Blanchard er alweer met de bal vandoor. Zijn voorzet belandt bij Jesse Spaans, die de bal naar Samir Bouchattaui speelt. Samir Bouchattaui twijfelt niet en schiet de bal netjes en beheerst in, 0-2 in de 43e minuut.

FC Volendam kwam er niet meer aan te pas en werd weggespeeld. In de 46e minuut gooit ADO Den Haag de wedstrijd op slot. Een voorzet van Youri Regeer belandt weer bij Samir Bouchattaui en die knalt de 0-3 binnen. ADO Den Haag kreeg nog wel wat kansen, maar deze werden niet verzilverd. FC Volendam had zich ook al bij de nederlaag neergelegd en kon ook geen potten meer breken, waardoor de eindstand 0-3 bleef.

ADO Den Haag speelde één van zijn beste wedstrijden op het moment dat dit hard nodig was. Een fantastisch resultaat waar het hele team trots op mag zijn. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse.