De wedstrijden tussen FC Utrecht en ADO Den Haag staan altijd garant voor veel spanning en strijd, vaak gaat het op het scherpst van de snede. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was niet anders. FC Utrecht begon strijdvaardig aan de wedstrijd terwijl ADO Den Haag het rustig over zich heen liet komen. In de 9e minuut was er de eerste kans aan Utrechtse zijde maar doelman Kay Hilverink pareerde met een prima redding deze mogelijkheid.

In de 12e minuut onderscheidde Kay Hilverink zich weer door een onterecht gegeven strafschop keurig te stoppen. Hierna ging de wedstrijd wel op en neer met toch wel een licht overwicht voor FC Utrecht. De eerste kans van ADO Den Haag was er pas in de 37e minuut het schot van Lorenzo van Kleef ging echter voorlangs. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag via Yahya Boussakou nog een kans om op voorsprong, maar een doelpunt bleef uit.

Na de rust hetzelfde spelbeeld FC Utrecht dat het initiatief had maar de eerste kans was er voor ADO Den Haag een voorzet van Tré Naujoks bereikte net Lorenzo van Kleef niet. In de 48e minuut kwam FC Utrecht toch op voorsprong door wederom een strafschop die door aanvoerder Cas Odenthal beheerst werd binnen geschoten (1-0). Trainer Mark Schuur bracht na de 1-0 in hoog tempo de wissels in. Door personele problemen bestond de bank deze middag uit louter spelers van O.16, die zich met verve van hun taak kweten. Helaas was het FC Utrecht dat via een schot van Dino Janssen op een 2-0 voorsprong kwam.

In een hectisch laatste kwartier bracht aanvoerder Lorenzo van Kleef ADO Den Haag toch weer terug in de wedstrijd 2-1. In de slotminuut was er nog een schot van Robin van Straaten, maar helaas trof het schot geen doel waardoor de eindstand 2-1 werd.

ADO Den Haag onder 17 vertrekt donderdag naar Italië om deel te nemen aan het toernooi om de Etna Sud Cup. Op 22 april hervat ADO Den Haag onder 17 de competitie met een uitwedstrijd tegen PSV onder 17. Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark De Herdgang is om 11.30 uur.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.