ADO Den Haag O15 moest het zaterdag opnemen tegen FC Twente O15 in het Twentse Hengelo. Voor beide partijen staat er veel op het spel, namelijk handhaving in de Eredivisie. ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en al in het begin kreeg de ploeg kansen om de score te openen. Er werd goed combinatievoetbal gespeeld en FC Twente kan niet echt gevaarlijk worden. Het is het seizoen van de kansen afmaken voor ADO Den Haag en dat lijkt maar steeds niet te lukken.

In de 28e minuut kan Samir Bouchataoui uithalen op het goal, maar de keeper van FC Twente redt met moeite. Uit de kans die daarna door de rebound ontstaat lukt het net niet om te scoren. Het is al eerder gezegd, ADO Den Haag krijgt genoeg kansen, maar weet deze niet te benutten. De ruststand bleef daardoor steken op 0-0.

In de tweede helft krijgt ADO Den Haag de wind tegen. Hoge ballen vangen veel wind, dus de ploeg is gewaarschuwd. Als in de 42e minuut een hoekschop van Jesse Reinders bij Jesse Spaans terecht komt, dwarrelt de bal, na het schot van Jesse Spaans zomaar op de lat bij FC Twente. Vijf minuten later is het dan wel raak. De hoekschop, genomen door Jesse Spaans belandt bij Jurmain Blanchard, die met een hakje de keeper verschalkt, 0-1.

FC Twente komt, mede door de wind in de rug, meer en meer in de richting van het doel van Hugo Wentges. ADO Den Haag bewaart echter het overwicht. Als FC Twente eindelijk een schot op het goal van ADO Den Haag kan lossen, is het Hugo Wentges die fantastisch redt en de bal uit de bovenhoek haalt. Dan gaat het toch mis in de 67e minuut. Het wegwerken van de bal verloopt moeizaam en de verdediging heeft een overtreding nodig om FC Twente te stoppen. Net buiten het 16 meter gebied wordt de vrije trap genomen door FC Twente, de bal wordt geplaatst genomen en zeilt rechts om de muur heen. Hugo Wentges komt te laat en de bal verdwijnt achter hem in de goal, 1-1.

In de laatste minuten houdt ADO Den Haag het hoofd weer koel en bleef het daardoor 1-1. Door dit resultaat zijn beide ploegen nog niet veilig en zal ADO Den Haag het komende weekend wederom vol aan de bak moeten. ADO Den Haag ontmoet komende zaterdag thuis om 10.30 uur FC Utrecht.