Zaterdag stond het duel tegen FC Utrecht op het programma. Voor ADO Den Haag, dat vorige week een punt haalde uit het duel tegen FC Twente, staat er veel op het spel. Nog steeds vecht de ploeg voor behoud in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht is het dus van belang om drie punten binnen te hengelen. Echter het eerste duel tussen beide ploegen verliep desastreus voor ADO Den Haag. Na 15 minuten keken de mannen al tegen een 3-0 achterstand aan. Vooraf was men dus gewaarschuwd. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, duurde het precies 30 seconden voordat FC Utrecht zijn eerste kans kreeg en deze dan ook maar direct benutte, 0-1. Wat een domper. ADO Den Haag herpakt zich na de snelle achterstand en Evan Rottier schiet keihard op onderkant lat, maar de bal stuitert naar voren. ADO Den Haag zet FC Utrecht onder druk en versiert een corner. De ingebrachte bal via de corner wordt slecht weggewerkt door FC Utrecht, waardoor Samir Bouchattaoui in kan koppen, 1-1.

Het wordt dus geen herhaling als in de uitwedstrijd. Na 12 minuten echter werkt FC Utrecht de bal wederom weg en ligt de verdediging van ADO Den Haag helemaal open, waardoor FC Utrecht ook zijn 2e kans kon benutten, 1-2. De teleurstelling is groot als in de 26e minuut FC Utrecht uit de weinige kansen wederom trefzeker is en de 1-3 aantekent. ADO Den Haag voetbalt goed genoeg, maar laat wederom de kansen onbenut, daar waar FC Utrecht effectiever is. Als FC Utrecht vlak voor rust ook nog eens de verdediging van ADO Den Haag uitspeelt en de 1-4 binnen schiet, lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn.

Kan ADO Den Haag O15 het tij nog keren na rust en wellicht hopen op, in ieder geval, een gelijkspel. Na rust is ADO Den Haag de bovenliggende partij. In de 42e minuut komt de bal, via een vrije trap genomen door Jesse Reinders, bij Youri Regeer. Youri Regeer reageert snel en schiet de bal binnen, 2-4. Hoop doet leven en het elftal veert weer op. Het blijft goed voetballen en de druk op FC Utrecht neemt toe. In de 44e minuut komt een voorzet van Zakaria Amallah wederom voor de voeten van Youri Regeer en die zorgt voor de 3-4. Is het dan toch nog mogelijk?

Tien minuten later kan Jurmain Blanchard de bal voorgeven en na een actie van Evan Rottier belandt de bal bij Samir Bouchattaoui en die scoort de 4-4 in de 54e minuut. De bank veert op van vreugde en de vraag rijst: zit er misschien een overwinning in, gezien de uitzichtloze stand met de rust? In de 60e minuut komt de bal bij Jesse Janssen en die vertrekt richting 16 meter gebied. Houdt hij het overzicht en blijft hij koel? Hij neemt het zekere voor het onzekere en schiet. De keeper redt en stompt de bal uit het goal, echter precies tegen een verdediger van FC Utrecht, waardoor de bal over de doellijn verdwijnt, 5-4. Alle reden om nog eens in onze ogen te wrijven, maar het staat er echt.

In de allerlaatste zenuwslopende minuten (de scheidsrechter nam wat extra tijd), kreeg Onur Demir, zelfs nog 2 kansen, waarvan zijn tweede kans helaas op de paal uiteen spatte. Dan fluit de scheidsrechter af en wordt het harde werken van de ploeg beloond. ADO Den Haag O15 pakt drie heel belangrijke punten. Belangrijker nog dan drie punten is de wetenschap dat dit team het in zich heeft om te knokken, te vechten, en niet op willen geven om door te gaan. Samen als één team. Complimenten voor het gehele team dat zich met een gat van 8 punten op de concurrentie, zo goed als, veilig heeft gespeeld in de Eredivisie C junioren.

Opstelling:Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Steyn Wijsman (35. Jesse Janssen), Zakaria Amallah, Jesse Reinders, Jurmain Blanchard, Jesse Spaans (50. Jay Huis), Evan Rottier, Youri Regeer en Samir Bouchattaoui (60. Onur Demir)

Met dank aan de heer Wijsman voor de foto's.