Zaterdag was dan eindelijk de 1e competitiewedstrijd. Op De Aftrap werd er gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd waardoor het een rommelige beginfase was. ADO Den Haag kreeg al na 5 min te maken kreeg met een pechmoment omdat Sem Reuser geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Jeroen Haars. De 1e kans kwam in minuut 7 van Sparta maar Guus Dicke redt goed. In de 11e minuut krijgt ADO Den Haag de goede kans op de 1-0 via Chris Duncan en Jordan Gout maar de keeper van Sparta zit er goed tussen waardoor de stand 0-0 blijft.

Ondanks de gelijke verhoudingen in het spel komt ADO Den Haag in de 26e minuut toch tot scoren door Calvin Furtado en de thuis ploeg staat 1-0 voor. Natuurlijk ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker omdat ze zeker niet de mindere ploeg waren en toch de kansjes creëerden om te scoren en ADO Den Haag veel moeite had om de voorsprong vast te houden. Gelukkig weet ADO Den Haag de voorsprong te behouden en gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

Wat bijna een gewoonte wordt is dat ADO Den Haag niet goed aan de 2e helft begint en Sparta verder gaat met het goede spel van de 1e helft en dit resulteert dan ook in de 40e minuut in de gelijkmaker. Het spel van ADO Den Haag is mating in deze periode en Sparta heeft het betere van het spel waardoor de gasten dan ook na 45 minuten de stand op 1-2 weten te brengen. Na 20 minuten in de 2e helft lijkt het of ADO Den Haag eindelijk een beetje wakker is geschut en trekt het spel steeds meer naar zich toe.

Ondanks dat ADO Den Haag sterker wordt kan het niet op tegen een goed georganiseerd spelend Sparta dat zelf ook zeker kansen creëerde om tot scoren te komen. Het lukt ADO Den Haag niet meer om te scoren waardoor de wedstrijd met 1-2 wordt verloren. Volgende week een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg.