ADO Den Haag O17 verloor zaterdag zijn derde wedstrijd in de competitie. Op de Aftrap werd er met 0-4 verloren van Sparta O17. Op basis van de tweede helft was dat wel terecht. In de eerste helft had ADO Den Haag al in de 2e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Een voorzet van Anthony Roeg werd helaas door Sem Steijn niet goed geraakt waarna de Sparta doelman de bal simpel kon oppakken.

Hierna kwam Sparta meer en meer in de wedstrijd en moest doelman Julien van Nes in de 29e minuut handelend optreden om een Rotterdamse voorsprong te voorkomen. Voor ADO Den Haag begon de narigheid drie minuten voor rust, toen scheidsrechter van de Ketterij meende ADO Den Haag trainer Mark Schuur weg te moeten sturen, omdat hij, volgens de scheidsrechter, aanmerkingen op de leiding had. Na de rust was de wedstrijd in 7 minuten gespeeld.  In de 44e minuut scoorde Timo de Vreede in eigen doel (0-1).

Hierna was ADO Den Haag even het spoor bijster wat door Sparta in de 47e minuut gelijk werd afgestraft door Patrick Brouwer (0-2). In de 51e minuut was er een prima actie van O16 speler Sam Zeeman, maar helaas leverde dat niets op. 2 minuten later besliste Mengi Kimvwidi de wedstrijd door met een fraaie actie te scoren (0-3). Hierna controleerde Sparta de wedstrijd rustig uit. Helaas voor ADO Den Haag moest in de 68e minuut ook assistent–trainer Bas Lambooij  vertrekken, omdat het volgens te scheidsrechter teveel aanmerkingen op de arbitrage had. Dat Sparta in de laatste minuut nog op 0-4 kwam via wederom Mengi Kimvwidi was voor de statistiek. Les voor ADO Den Haag O17 is dat zij in bepaalde situaties slimmer met deze situaties om moeten gaan. Volgende week maar weer voor drie punten gaan uit bij Vitesse.

Opstelling ADO Den Haag: Julien van Nes, Sam Zeeman, Timo de Vreede, Donmellow Le Couvreur, Matthijs Westra (45e Baris Koc), Kai Verbeek, Anthony Roeg, Daan Hartemink (35e Mike Das), Rini van der Walt (553 Jair Bleeker), Sem Steijn (50e Jesse Reinders) en Joppe Dekker