Voor de 5e wedstrijd van deze competitie moest ADO Den Haag O17 op bezoek bij Vitesse O17. Op een druilerig Sportcentrum Papendal werd er om 12.00 uur afgetrapt. Vanaf het beginsignaal ging ADO Den Haag direct op zoek naar een doelpunt. Wat in de eerste tien minuten twee aardige mogelijkheden opleverden voor Sem Steijn en Lorenzo van Kleef, maar helaas kwamen beiden niet tot scoren. De beste mogelijkheid was er voor Vitesse met een schot op de paal. In de 18e minuut zag Anthony Roeg zijn schoot voorlangs gaan.

Beide ploegen creëerden in het daarop volgende kwartier bijna geen echte kansen, maar ADO Den Haag was wel de iets betere ploeg. In de 26e minuut was er een schot van Sem Steijn die naast ging, maar 2 minuten later bracht dezelfde Sem Steijn wel de 0-1 op het scorebord, door een vrije trap ineens binnen te schieten.

Tot aan de rust hield ADO Den Haag de wedstrijd goed onder controle. Na de rust waren de bordjes, zoals het zo mooi heet, duidelijk verhangen. Vitesse trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe en was het doelman Julien van Nes die zijn ploeg overeind hield.

In de laatste 10 minuten zette Vitesse een slotoffensief in met veel strijd en inzet. Dit leverde Vitesse speler Maikel Jansen, zijn tweede gele kaart en dus rood op. ADO Den Haag leek de overwinning over de streep te gaan trekken, maar in de extra tijd schoot Vitesse speler Brend Leeflang de 1-1 binnen. Al met al wel een terechte uitslag in deze door scheidsrechter Weeda uitstekend geleide wedstrijd. Zaterdag speelt O17 om 14.30 uur vriendschappelijk thuis tegen Excelsior O17 en een week later is de nummer 2 van de ranglijst Feyenoord O17 op de Aftrap de tegenstander.