ADO Den Haag onder 19 speelde zaterdag de 6e wedstrijd in de Eredivisie A junioren. Op De Aftrap was De Graafschap onder 19 de tegenstander. ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en dwong meteen enkele goede kansen af, maar kwam niet tot scoren. In de 12e minuut was er een overtreding op de rand van de 16 meter maar scheidsrechter D’Onorio oordeelde dat de overtreding erbuiten was. De toegekende vrije trap van Rabbi Mwenda werd gepareerd door de keeper.

Na een kwartier was er slordig bal verlies rond de middenlijn en Joey Lieshout, de spits van De Graafschap, kon alleen op keeper Youri Schoonderwalt afgaan. Noah van Geenen won het sprintduel van Joey Lieshout, maar deze kwam daarbij ten val en dit gebeurde onreglementair en De Graafschap scoorde de 0-1 via Jonathan Vergara Berrio uit de toegewezen penalty. ADO Den Haag ging direct op zoek naar de gelijkmaker en hierbij maakte Anthony Bendanon van De Graafschap wederom een overtreding die hem zijn 2e gele kaart opleverde waardoor De Graafschap door moest met 10 man

.
De Graafschap ging hierdoor nog meer in de verdediging en ADO Den Haag moest gevaarlijk worden via de flanken. Dat lukte prima want Yahya Boussakou en Emri Bilgi waren niet te stoppen voor de verdedigers van De Graafschap maar de eindpass of het schot op het doel waren telkens onzorgvuldig. Toch lukte het ADO Den Haag om voor de rust de verdiende gelijkmaker te scoren. Na een goede actie van Yahya Boussakou redde keeper Guus Vaags fraai, maar in de rebound scoorde Lance Duijvestijn de verdiende gelijkmaker. Met 1-1 gingen beide teams rusten.

In de 2e helft hetzelfde beeld met een aanvallend ADO Den Haag en een zwaar verdedigend De Graafschap. ADO Den Haag was dreigend tot de 16 meterlijn, maar net als in de eerste helft was de eindpass onzuiver waardoor er geen grote kansen waren ondanks het grote veldoverwicht. De verdediging van ADO Den Haag stond goed bij de spaarzame uitvallen van De Graafschap.

ADO Den Haag bleef vol voor de overwinning gaan en in blessuretijd leek Delano Ladan de winnende treffer te scoren maar Guus Vaags redde uitstekend. Toch zou ADO Den Haag zichzelf nog belonen. Uit een corner in de 95e minuut scoorde Mohamed Chih na een scrimmige de meer dan verdiende 2-1.

De Graafschap kreeg nog een grote kans uit een corner in het slotoffensief maar het schot ging net naast waardoor de eindstand 2-1 werd. Door deze derde overwinning op rij stijgt ADO Den Haag naar de 6e plaats op de ranglijst. Volgende week is ADO Den Haag onder 19 vrij en op zaterdag 28 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem.

Opstelling ADO Den Haag: Youri Schoonderwalt, Tyrone Owusu, Maarten Rieder, Noah van Geenen, Nadir Achabar, Rabbi Mwenda (55e Lorenzo van Kleef), Yahya Boussakou, Lance Duijvestjin, Delano Ladan, Mohamed Chih en Emre Bilgi

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.