De volgende wedstrijd voor ADO Den Haag O16 was zaterdag tegen Excelsior O16. ADO Den Haag zag Wail Hakil uitvallen in de warming up met een blessure. Verder was David van de Riet ook nog niet hersteld van de botsing 2 weken geleden tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag 017. De vooruitzichten voor Mikey van de Zalm zijn nog niet erg rooskleurig zijn blessure is erg hardnekkig. Trainers Martijn Reuser en Joep Breimer hadden desondanks voldoende  spelers tot hun beschikking om Excelsior te kunnen bestrijden.

ADO Den Haag begon erg slordig aan de wedstrijd. Ballen werden niet goed naar elkaar gespeeld. Mede doordat Excelsior vroeg druk zette op de bal kon ADO Den Haag niet het gewenste spel spelen. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Excelsior maar het schot van de aanvaller van Excelsior ging over. Toch zou het ADO Den Haag zijn dat op een voorsprong zou komen als de keeper van Excelsior het schot van de meegekomen Zakaria Amallah niet onder controle krijgt. De rebound is een prooi voor Jay Huis die de vrijstaande Evan Rottier instaat stelt om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Evan Rottier

Lang kunnen de jonge ooievaars niet genieten van de voorsprong wat Excelsior komt halverwege de eerste helft via een fraaie treffer op 1-1. Zonder verder uitgespeelde kansen wordt de rust bereikt. De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Het spel golft op en neer zonder uitgespeelde kansen. Naarmate de tweede helft vordert komt er een optisch overwicht maar dit levert geen uitgespeelde kansen op. Even dacht iedereen dat er een mogelijkheid zou komen vanaf de stip. Maar de scheidsrechter van dienst, de Heer Droog, zag onvoldoende reden om de overtreding op Danyel Sikkens te bestraffen met strafschop. Zodoende eindigt deze wedstrijd net als vorige week in de een punten deling. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Aanvang is om 14.30 uur op De Aftrap.