Voor de volgende wedstrijd kwamen de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar naar het Zuiderpark in Den Haag. Voor deze wedstrijd was de lijst met geblesseerd spelers aardig opgelopen. Zo liep Jurmain Blanchard na een botsing op de training een gebroken neus op. Verder raakte Jesse Jansen in de midweekse wedstrijd geblesseerd aan de hamstring. Ook waren David van de Riet en Wail Hakil nog niet fit genoeg om bij de wedstrijd selectie te zitten. ADO Den Haag begon wederom niet goed aan de wedstrijd door een paar keer slordig bal verlies te hebben in de laatste linie. De eerste keren kon Hugo Wentges dit nog zonder al te veel kleerscheuren repareren. Maar na 5 minuten spelen ging het mis voor ADO Den Haag. In een reflex maakt Hugo Wentges hands buiten het strafschop gebied. De scheidsrechter rest niets anders dan deze actie te bestraffen met een rode kaart.

Hugo Wentges

Waardoor de rest van de wedstrijd AZ Alkmaar met 10 man moest bestreden worden. De voortgekomen vrije trap werd met een prachtige redding door de ingevallen Jack Morauw tot corner verwerkt. ADO Den Haag moest door deze man minder situatie het vooraf besproken strijdplan wijzigen. Na wat omzettingen hebben de jonge ooievaars het AZ Alkmaar lastig genoeg kunnen maken. AZ Alkmaar probeerde met schoten van afstand Jack Morauw te verschalken maar hij bleef hierin steeds de winnende partij.

Jack Morauw

In de schaarse counter mogelijkheden was Denso Kasius het gevaarlijkste na een rush over bijna het gehele veld. Maar zijn schot ging over het AZ Alkmaar doel.

Denso Kasius

Zo gingen beide ploegen met een 0-0 aan de warme thee. De tweede helft heeft een zelfde speelbeeld AZ Alkmaar probeert de ADO Den Haag verdediging uit elkaar te spelen, maar ADO Den Haag geeft nog geen kick. Toch zou AZ Alkmaar op voorsprong komen als een bal bij de tweede paal wordt terug gekopt is de ADO Den Haag verdediging kansloos en loopt AZ Alkmaar de 1-0 binnen. ADO Den Haag had met een schot van Evan Rottier de beste kans om de gelijkmaker te maken maar zijn schot  ging naast. AZ Alkmaar zou uit een vrije trap op een 2-0 voorsprong komen. ADO Den Haag reste de laatste 10 minuten alleen nog maar om alles of niets te spelen. Na een afgeslagen corner komt de bal bij Danyel Sikkens en deze weet de 1-2 binnen te schieten.

Danyel Sikkens

ADO Den Haag gaat nu vol op de aanval maar helaas zal de 2-2 niet vallen. Trainer Martijn Reuser was na afloop tevreden over de geleverde arbeid en vond het een prima teamprestatie. Volgende week gaat de reis richting Rotterdam om te gaan spelen tegen Feyenoord. Hopelijk kunnen de mannen van Martijn Reuser dan weer een keer als winnaars van het veld stappen. Aanvang 14.30 uur.