ADO Den Haag onder 19 speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen AZ onder 19. Deze wedstrijd was van groot belang voor de plaatsing voor de kampioenspoule na de winterstop. Voor deze wedstrijd stond ADO Den Haag op de 6 plaats met 12 punten en AZ op de 7e plaats met 11 punten.

Het begin van ADO Den Haag was niet sterk want al na 3 minuten opende AZ de score. Uit een indraaiende vrije trap kon Justin de Haas de bal vrij inkoppen. In de 6e minuut kreeg ADO Den Haag een grote kans na een pass van Mohamed Chih kon Donovan de Groot de bal in de 5e meter inschieten, maar keeper Jasper Schendelaar kon met de voet redden. Het spel ging op en neer en in de 10e minuut moest Delano Kloos reddend optreden na een schot van Thijs Oosting. Na ongeveer 20 minuten weer een goede kans voor ADO Den Haag maar na een scrimmage kon het doel niet gevonden worden. In de 38e minuut de grootste kans op de gelijkmaker na een mooie combinatie tussen Mohamed Chih en Lance Duijvestijn kon laatstgenoemde in de 16 meter inschieten maar met een katachtige reactie met zijn hand kon Jasper Schendelaar de bal tot corner tikken.

Mohammed Chih

Vlak voor de rust beoordeelde scheidsrechter Van de Ketterij een goede sliding in het strafschopgebied verkeerd en gaf AZ een penalty die door Jelle Duin feilloos benut werd en zo de 0-2 op het scorebord zette. Vlak voor de rust nog een goede kans voor ADO Den Haag, maar het schot van Delano Ladan ging net over. In de 2e helft begon ADO Den Haag sterk wat resulteerde in kansen voor Yahya Boussakou en Maarten Rieder. In de 53e minuut komt ADO Den Haag terug in de wedstrijd. Na een goede voorzet van Achraf Douri kan Lance Duivestijn de 1-2 binnen schieten.

Lance Duijvestijl

Enkele minuten later weer een goede kans voor ADO Den Haag maar het schot van Achraf Douri in de korte hoek wordt gered door Jasper Schendelaar. De daaropvolgende corner wordt ingekopt door Samuel Chromek maar de verdediger van AZ kan de bal van de doellijn halen. In de 60e minuut weer een grote kans voor ADO Den Haag maar na een voorzet van Yahya Boussakou kan Delano Ladan de bal te weinig snelheid meegeven. Een minuut later een goede kans voor AZ via een schot van Anton Fase, maar Delano Kloos redt stijlvol. Het vervolg van de wedstrijd heeft ADO Den Haag veelvuldig balbezit en trekt AZ zich ver terug op de eigen helft en gokt op de omschakeling. Deze tactiek loont zich in de 88e minuut als AZ op de rand van de 16 in de omschakeling Sam Aarts kan vrijspelen die alleen voor Delano Kloos de 1-3 eindstand op het bord zet. Een zure nederlaag voor het team van Edwin Grunholz dat volgende week op bezoek gaat bij Feyenoord.

Opstelling ADO Den Haag: Delano Kloos, Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Nadir Achabar, Cas Altena (57e Samuel Chromek), Hennos Asmelash (45e Maarten Rieder), Donovan de Groot 45e Achraf Douri), Lance Duijvestijn, Delano Ladan, Mohamed Chih (69e Rabbi Mwenda) en Emre Bilgi (45e Yahya Boussakou)