ADO Den Haag O17 heeft de hoop om zich te plaatsen voor de kampioenspoule, levend gehouden door in de laatste thuiswedstrijd van 2017  NEC/FC Oss O17 met 2-1 te verslaan. De wedstijd was niet van een erg hoog niveau, maar ADO Den Haag streed met ziel en zaligheid voor de overwinning. En omdat ook NEC/FC Oss de verdedigende stellingen niet betrok was het een leuke 1e helft waarin beide ploegen wel kansen kregen maar het in de afronding lieten afweten. De beste mogelijkheid aan Nijmeegse zijde was er in de 24e minuut toe Aijman Sellouf een voorzet net niet doeltreffend kon afronden en rakelings naast schoot. De tweede mogelijkheid voor NEC/FC Oss was in de 29e minuut toe zij een penalty kregen, en Donmellow le Couvreur een gele kaart. NEC/FC Oss aanvoerder Lucas Veenendaal liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot beheerst de 0-1 binnen.

ADO Den Haag herpakte zich direct en zag in de 32e minuut een schot van Matthijs Westra nog worden gestopt door doelman Koen Cornelissen. Echter een minuut later was de doelman wel kansloos toe Jair Blaaker  de gelijkmaker binnenschoot, na een voorzet van Joppe Dekker en ADO Den Haag weer in de wedstrijd bracht 1-1. Vervelend incident was dat NEC/FC Oss verdediger Artuur Spanjersberg bij deze goal, ernstig geblesseerd raakte en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Na de rust ging ADO Den Haag op zoek naar de overwinning en dit leidde ook weer tot kansen over en weer. Met een sterk middenveld was het toch ADO Den Haag dat de wedstrijd in zijn voordeel besliste. In de 60e minuut kwam aanvoerder Lorenzo van Kleef in balbezit en met een paar fraaie hoogstandjes met het hoofd á la een zeehond schoot hij beheerst de 2-1 binnen. Hierna consolideerde ADO Den Haag de wedstrijd en sleept zo de overwinning binnen.

Omdat de wedstrijden van onze concurrenten werden afgelast is op dit moment niet duidelijk wat het uiteindelijke resultaat van deze overwinning is. Zaterdag moet er in de laatste wedstrijd van 2017 uit gewonnen worden bij koploper Ajax en dan maar hopen dat de resultaten ADO Den Haag O17 gunstig gezind zijn.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw, Quintin Rustveld (41e Carlo de Gelder), Timo de Vreede, Donmellow le Couvreur, Matthijs Westra, Kai Verbeek (58e Amin Essabri), Lorenzo van Kleef (A), Sem Steijn, Anthony Roeg (54e Evan Rottier), Jair Blaaker (72e Daan Hartemink) en Joppe Dekker (74e Baris Koc)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.